ההחלטה האם להתקין דוד חשמל או דוד שמש קשורה לרוב בנוחות ובעלויות. דוד שמש כרוך בעלויות לא מעטות היות ויש להתקין אותו על גג (שלרוב הגישה לא נוחה, דבר העלול לייקר את ההתקנה), בנוסף, יש לו מוצרים נילווים כגון קולטי שמש שגם הם עולים לא מעט.
למרות כל זאת, עלויות אלו הן בעת ההתקנה ולאחר מכן כל יום שישנה שמש חמה – יהיו לדיירי הבית – מים חמים. לעומת זאת, מחיר דוד חשמל אינו גבוה בהתקנה, אך בעת שימוש בו העלויות לחברת החשמל הן גבוהות ביותר. לרוב האנשים בישראל יש גם דוד שמש וגם דוד חשמל. עם זאת, ישנן דירות מעטות בהן יש רק דוד חשמל. הסיבה לכך היא עלות התקנת הדוד שמש. בעלי דירות המשכירים את דירתם מעדיפים שלא להשקיע את עלות התקנת דוד השמש היות וגם אחר כך לא הם שמשלמים לחברת חשמל.
כאשר דוד חשמל מתקלקל ויש קצר יש לבחון מספר נושאים לפני הזמנת מקצוע:
א. לבדוק האם ישנו עומס בגלל שימוש במכשירים חשמליים רבים. במצב כזה – יש לכבות את יתר המכשירים ואז לבדוק את הדוד חשמל בנפרד.
ב. לבחון האם יש בגוף החימום אבנית.
ג. לבדוק אם יש נזילה.
לאחר בדיקת הנושאים הנ"ל, יש להזמין בעל מקצוע. כאשר מזמינים בעל מקצוע יש לברר טרם ההזמנה והתשלום – מספר היבטים:
א. הדבר הראשון והוא מבין החשובים: אם אתם גרים בראשון לציון למשל, אל תפנו לבעל מקצוע בחיפה. זה ייקר לכם את העלות בצורה דראסטית. תזמינו מומחה דודי שמש בראשון לציון או דודי חשמל בראשון לציון – כך גם הגישה עבורו תהיה נוחה יותר, מהירה וכן העלות תרד בהתאם לכך.
ב. לשאול מהו מחיר דוד חשמל וכן האם המחיר כולל התקנה. בנוסף, יש לפנות ליצרנים ולשאול אותם בכמה הם מוכרים את אותו דוד.
ג. לבדוק האם יש מוצרים נילווים לדוד, ומה עלותם.
ד. לשאול האם יש לו תו תקן למוצר וכן כמה שנות אחריות הוא מעניק לדוד. מה האחריות כוללת.
ה. לבקש המלצות ממכרים או חברים על בעל המקצוע – לבדוק האם הוא שירותי, אמין ונעים.
שיהיה בהצלחה וחורף נעים!