בשנים האחרונות כמות תאונות הדרכים הולכת וגדלה. לצערינו ישנם יותר פצועים והרוגים ולמרות התייחסות הממשלה לנושא, התופעה לצערינו איננה מתכווצת. חלק בלתי נפרד מנושא זה הוא לשמור על החוקים, לנהוג בצורה זהירה ובטוחה מחד ומאידך, למגר את התופעה באמצעות חקיקה נרחבת, עונשים משמעותיים והחמרת הענישה על עבירות מסויימות.
וזה מה שאנו רואים – ענישה מחמירה ביותר על נהיגה בשכרות או נהיגה ללא רישיון למשל. מטרת הענישה היא להרתיע וכמובן לגרום לאנשים להימנע מלעבור על החוק. הבעיה היא שפעמים רבות הענישה המחמירה מעבר לפגיעתה בפושעים היא גם פוגעת גם ב"משתמשים" נוספים בדרך. ישנן עבירות חמורות, שהיחס אליהן בבתי המשפט מאוד נוקשה, וההתייחסות לנסיבות אישיות קטנה מאוד. הסיבה לכך נעוצה בעובדה כי אנשים רבים מזלזלים בערך חיי אדם, נוהגים בצורה פרועה וללא התחשבות בזולתם.
שלילת רישיון הינה עונש חמור ביותר שיוצר הרתעה בקרב רבים. חמור מכך הוא העונש מאסר שעוצמתו יוצרת הרתעה הולמת. כאשר מדובר בנהג צעיר, לעיתים בתי המשפט יחמירו עימו ויתייחסו לכך שהעובדה שקיבל את רישיונו אומרת שהינו אחראי דיו למעשיו ועליו לרסן עצמו בדרך נהיגתו, לעיתים אף יותר מנהג וותיק.
על מנת להימנע מתאונה, בית משפט וכו' – ההמלצה הברורה היא לנהוג כחוק ולהתייחס לכך שהינך נהג בקרב נהגים רבים ועליך להתחשב בהם ולעיתים אף "למחול על כבודך" ולתת להם זכות קדימה. יחד עם זאת, עורך דין תאונות דרכים המתמחה בתחום, יכול לסייע פעמים רבות. עורך דין תאונות דרכים יידע לנתב את הנסיבות האישיות – מהי סוג העבירה, האם זו פעם ראשונה, מהן תוצאותיה וכן לנסות ולבחון נסיבות מקלות העשויות להפחית מן העונש ולהקל עליו.