למשפחה הישראלית הטיפוסית יש שגרת חיים מאוד לחוצה- צריכים לעבוד הרבה שעות כדי שאפשר יהיה לפרנס את המשפחה בכבוד. זה המצב של רוב המשפחות בארץ המשתייכות למעמד הבינוני ומטה.
משום שיש להן שגרת חיים לחוצה, שכרוכה בשעות עבודה רבות מהבוקר עד הערב, משפחות ישראליות טיפוסיות צריכות, בין היתר, אוכל שיצריך בישול מהיר ככל האפשר, כך שכשחוזרים הביתה מהעבודה אפשר יהיה להכין משהו לכל בני הבית מהר.
אבל אוכל מהיר זה לא רק עניין של זריזות. בישול מהיר זה העניין הפרקטי, ולשמו צורכות משפחות את האוכל המהיר, אבל הטעם של האוכל צריך להיות לא פחות טוב מאשר הטעם של אוכל ביתי. כלומר, על אף שהן צריכות ארוחות שהן יוכלו להכין מהר, זה לא אומר שהמשפחות מוכנות להתפשר על טיב האוכל ועל הטעם שלו.
כשמדובר בילדים, הטעם הוא חשוב עוד יותר. מבוגרים אולי מסוגלים להתמודד עם אוכל שלא לגמרי ערב לחיך שלהם, אבל אוכל לילדים צריך להיות לא פחות מאשר טעים, כיוון שילדים הם בררנים מאוד, ואם האוכל לא יהיה מוצא חן בעיניהם, הם פשוט מאוד לא יאכלו אותו, ואז יצא שראשי המשפחות הוציאו כסף על אוכל מהיר לחינם.
אז איך אפשר לבחור אוכל לילדים שיהיה טעים ומזין? יש שתי אופציות. האחת היא כל פעם להזמין אוכל מהיר אחר - משהו אחר מתפריט אחד או כל פעם מחברה אחרת לגמרי - עד שבני המשפחה מוצאים משהו שהם כולם יכולים לאכול בשביעות רצון. האופציה השנייה היא להתייעץ עם משפחות אחרות, לראות מה הם ניסו ומה הם אהבו פחות ויותר. כמובן שעדיף להתייעץ עם משפחות שיש להן ילדים קטנים.
חשוב לשים לב שבוחרים אוכל מהיר שיכול לתת לילדים תזונה טובה ככל האפשר, כדי שהם יהיו אנרגטיים ובריאים מספיק כדי להתעורר בבקרים ולהתרכז בשיעורים, וכמובן לצמוח באופן התקין. כמה שיותר ביתי וטבעי, יותר טוב.
וכמובן, עדיף לבחור באוכל שמצריך בישול מהיר כמה שיותר, כדי שאפשר יהיה להתחיל לאכול בזמן ולא לעמול קשה מעל הכיריים אחרי יום עבודה מפרך לא פחות. ואם יש בני נוער בבית, שעדיין לא למדו את רזי הבישול הביתי, הם יוכלו להכין אוכל לעצמם ולאחים הקטנים שלהם.