בכל פינה בבית שעובר בה צינור שדרכו עוברים מים יכולה להיות נזילה, הכל תלוי במידה בה אנחנו שומרים על פתחי הניקוז לתוך הצינור ובזמן, שכן הזמן יוצר בלאי בלתי נמנע. כמובן שאם נדאג להחליף בזמן חלקים שנהרסו ושומרים על המים במקומם, למשל גומייה אוטמת, לא נצטרך לדאוג שיתרחש איזה פיצוץ בצינור בגלל הסתימה והלחץ של המים.
אם וכאשר יש נזילה, חשוב להזמין אינסטלטור מקצועי לבית שיתקן אותה. מי מכם שאין לו ידע מקצועי וניסיון בביצוע תיקון נזילות מים, רצוי שלא ינסה לעשות את זה. גם אם נראה שמדובר בנזילה פשוטה ועבודה פשוטה, יכול להיות שתוך ניסיון תמצאו עצמכם בתוך שלולית מים גדולה באמצע המים. ראו הוזהרתם.
אבל אם יש מצב חירום, ואין אינסטלטור שיוכל לבוא אליכם הביתה לביצוע תיקון נזילות מים בהתראה קצרה כל כך אך דחופה, הנה כמה דברים שכדאי לכם לזכור, וגם כמה טיפים לביצוע 'עזרה ראשונה' לבית שלכם:
דבר ראשון, והכי חשוב - ה א' ב' של תיקון נזילות - ברגע שיש נזילה, רצוי לסגור את השיבר (ברז המים) הראשי, בפרט אם אתם מתכוונים לקחת את הסיכון ולנסות לתקן את הנזילה בעצמכם (מה שמומלץ בחום שלא תעשו אם אתם לא מנוסים בכך). כשהשיבר סגור, לא תהיה התפרצות של מים כשתפרקו חלקים כאלו ואחרים.
דבר שני, תיקון נזילות מים מצריך זיהוי מדויק של הנקודה ממנה נוזלים המים. כדי לזהות מאיפה בדיוק נוזלים המים, חשוב לייבש את המקום כמה שיותר. הכוונה היא במקרים שבהם לא רואים טיפות של מים אך רואים רטיבות. למשל, אם יש נזילה בסביבת האסלה, יבשו אותה היטב עם מגבת, כולל את הברז של הניאגרה, וחכו לראות היכן מתחילה רטיבות על ידי מישוש האזורים השונים של האסלה.
במקרים של נזילות 'קלות', למשל מצינור הברז בגלל גומייה שנשחקה, אפשר לנסות להחליף אותה לבד, אבל רק אחרי שכיביתם את הברז הראשי.
לסיכום: מי מכם שאינו אינסטלטור מקצועי, יהיה לו קשה לאתר את מקור הנזילות ועוד יותר קשה לבצע את התיקון. ברגע שיש בעיה שלא סובלת דיחוי, אבל אין מי שיבוא לתקן אותה בהתראה כה קצרה, כדאי לסגור את הברז הראשי ולמצוא מקום אחר ללון בו, אם צריך; העיקר שהעבודה תתבצע על ידי איש מקצוע.