המרוץ בעקבות עבודה חדשה עשוי לעבור בין מגוון רחב של מקומות עבודה פוטנציאליים. אם אין לכם משרה ממוקדת או מקום עבודה ספציפי אליו אתם מכוונים, רוב הסיכויים שלאורך הדרך תאספו שלל הצעות עבודה ממעסיקים שונים ותתבקשו לבחור את ההצעה המתאימה לכם ביותר.
תמיד טוב שיש יותר הצעות של דרושים בהייטק לבחור מתוכן, כד להכיר את השוק, להבין מה ממוצע המשכורת, לאיזה תנאים תוכלו לשאוף בהתחשב בותק או ביכולות שלכם.
אל תחליטו מיד
אחרי שהתראיינתם, צברתם ניסיון וקבלתם הצעות, עליכם לגשת לבחירה. אם אינכם לחוצים בזמן, חשוב להשקיע בבדיקת השוק ובהשוואה בין הצעות וגם אם אתם לחוצים, עדיף שתבחרו את ההצעה הנכונה עבורכם כשאתם רגועים ככל שניתן, בכל זאת, מדובר בעתיד המקצועי שלכם.
בחירת הצעת עבודה הינה החלטה שמבוססת על בחירה רציונאלית, תוך השוואה של מספר מקומות עבודה לבחירת מקום העבודה הנכון עבורכם. בין אם אלה שיקולים כספיים, תנאים סוציאליים ואפילו קידום להמשך, יש לבחון היטב כל הצעה לגופה וביחס ליתר ההצעות, כדי להחליט איזו הצעה מבין שלל ההצעות לקבל.
אז איזה שיקולים כדאי לקחת בחשבון בבחירת הצעת עבודה? וכיצד לערוך סדר עדיפויות כדי להחליט נכון? לפניכם מדריך שיסייע לכם בקבלת ההצעה המתאימה לכם ביותר.
קריטריונים להשוואה בין הצעות
שאיפות מקצועיות
לבחירת הצעת עבודה מתאימה יש השפעה מכריעה על העתיד המקצועי שלכם, ולכן, חשוב שתבדקו האם תעבדו בתחום שאתם אוהבים וכיצד התפקיד שהוצע לכם יכול לקדם אתכם בהמשך, בין אם מדובר בניסיון ייחודי או תנאי קידום שהובטחו לכם במסגרת הסכם העסקה. אם מדובר בחברה גדולה יחסית, רוב הסיכויים שיהיה לכם יותר אפשרויות קידום לעומת חברה קטנה. אם אתם מתעניינים ברי לוקיישן, בדקו כבר בראיון העבודה אם הצעה זו עומדת על הפרק עכשיו או בהמשך. אם מדובר בחברה בעלת מוניטין מצוין, מדובר בהחלטה שתוכל לסייע לכם בעתיד, כשתציגו בראיונות עבודה רזומה מרשים בחברה שנחשבת כמובילה בתחומה.
תלוש שכר והטבות
חשוב להשוות בין הצעות מבחינת שכר ותנאים, שימו לב כמה שכר הוצע לכם בכל מקום עבודה אך התחשבו גם בתנאים סוציאליים שיכולים להיות מתורגמים בהמשך לכסף לא פחות משכר נטו, כמו ביטוח מנהלים, קרן השתלמות, אחזקת רכב, ימי חופשה, סוללרי ועוד. הגיעו לראיון עבודה מצוידים בשאלות הנכונות כדי שתוכלו לכתוב לאחר מכן על דף בטבלה את כל מה שהוצע לכם בכל מקום עבודה ולראות את התמונה המלאה, איפה תרוויחו יותר, היכן מציעים לכם יותר הטבות.
שיקולים נוספים
יש חשיבות רבה לקריטריונים נוספים בהשוואה בין הצעות עבודה כמו למשל, כמה זמן תצטרכו לנסוע כל בוקר עד מקום העבודה, מרחק אף הוא קריטריון חשוב להשוואה, האם העבודה מסבסדת ארוחת צהריים ומשלמת נסיעות, האם אתם מקבלים רכב חברה, עם איזו אוכלוסיה תעבדו, מי יהיה הבוס שלכם, אלה דברים שלא תמיד מוצגים לכם בראיון עבודה, אבל בחלק מהמקרים תוכלו לבקש מענה לשאלותיכם ואפילו לסייר סיור מקדים במקום העבודה.
לאחר שמיפיתם את ההצעות ובחנתם כל הצעה לגופה, כדאי לערוך סדר עדיפויות בין ההצעות ולבדוק איזו הצעה יותר אטרקטיבית מבין ההצעות נכון לעשיו. אם יש שתי הצעות שוות ערך בעיניכם, תוכלו לבדוק כיצד תוכלו לשפר את ההצעה שקיבלתם בין אם ניהול מו"מ על שכר או תנאים, שעות פעילות ועוד ואז להחליט איזו הצעה עדיפה.