ישנם לא מעטים שאינם בקיאים במחשבים ובאינטרנט בפרט, ולא מודעים לשינויים הרבים שנעשו בשנים האחרונות, כך שבמידה וישמעו את המילה "HTML", רוב הסיכויים שיקשרו אותה לתחום בניית אתרים גם כיום. פעם בהחלט אתרי HTML היו כמעט כל האתרים, אך כיום מרבית האתרים מבוססים על מערכות לניהול תוכן, שיעילות הרבה יותר. מה בעצם ההבדל בין בניית אתרי HTML לבין בניית אתרים בוורדפרס, ג'ומלה, דרופל ושאר מערכות ניהול תוכן?
ראשית כל, באתרי HTML יש לבנות כל פריט בנפרד – כל עמוד מצריך דף חדש של HTML בפני עצמו, שמתחבר לעמוד הראשי. כל פריט דורש כתיבת שורות רבות בשפת הקוד. ככל שהאתר גדול יותר, כך העבודה רבה יותר באופן משמעותי – וששוכרים איש מקצוע לבניית אתרים, התשלום עולה בהתאם. במידה ויש צורך לבצע שינוי כלשהו בעמודי האתר, כמו לשנות את מספר הטלפון של בעל העסק שמופיע בתחתית העמוד, יש לעבור עמוד עמוד ולשנות את הטקסט. מלבד זאת, אתר HTML לא מאפשר הוספת אלמנטים חדשניים ויעילים כמו תפריט אוטומטי של "דפים פופולאריים", או מנוע חיפוש בתוך האתר. אתר HTML הוא לא אתר שניתן לנהל לבד בלי ידע רחב בתכנות.
מנגד, אתר שמבוסס על מערכת וורדפרס הופך את כל הליך בניית האתר ולאחר מכן את ניהולו לפשוט באופן ניכר. כל אחד יכול לנהל אתר וורדפרס משום שהמערכת כל כך ידידותית למשתמש, ומזכירה כתיבה בתוכנת הוורד המוכרת. גם מי שאינו מבין דבר באינטרנט יכול בעזרת הסברים פשוטים לנהל בקלות אתר וורדפרס. מערכת וורדפרס מאפשרת להוסיף, לשנות ולהוריד דפים, קטגוריות ותכנים – והכל בלחיצות כפתור, ללא כל עזרה מצד מתכנת אתרי וורדפרס. הדבר חוסך בעלויות ניכרות, משום שאין צורך לשלם עוד ועוד למתכנת בכל פעם שרוצים להוסיף משהו לאתר. מלבד זאת הדבר מאפשר לשמור על אתר מעודכן בכל עת וללא קושי. מלבד זאת, לא רק שמערכת וורדפרס מאפשרת התקנה של רכיבים שונים ויעילים לאתר, גם קיימים אינספור תוספי וורדפרס שניתן להוריד ולהתקין באתר וכך לשדרג אותו באופן ניכר. לא רק שאתר וורדפרס מפחית בעלויות, הוא גם מביא לרווחים גדולים יותר במהרה. אם כך, אין ספק שהגיע הזמן לשכוח מאתרי HTML – ולעבור אל אתרי וורדפרס.