המתכונים הבאים הם מתכונים איכותיים מאוד , וקלים מאוד להכנה על ידי כל גיל , הם מתכונים שנוסו לא פעם ולא פעמיים , על ידי השף שלנו . אנו מליצים על המתכונים האלה לכל אחד , הם ידידותיים לכולם .
מתכון לבוריטו עוף או בקר :
מצרכים :
- ל-5 מנות:
- למשרה:
- 1 כוס סלסה פלפלים אדומים וצ'יפוטלה או 1 כוס קונפיטורה (מאיזה סוג שרוצים)
- צ'ילי קצוץ, בכמות שאוהבים
- חופן בצל ירוק קצוץ
- ½ כוס בירה לבנה
- 1 ק"ג חזה עוף נקי (שלם, או חצוי לשניים) או 1 ק"ג בשר בקר חתוך לנתחים (אנטרקוט, סינטה או רצועות פילה)
- מעט מלח
- לבוריטו:
- טורטיות בקוטר 30 ס"מ
- פריחול'ס (ממרח שעועית, מתכון במשך)
- סלסה (מתכון בהמשך)
- גואקמולה (מתכון בהמשך)
- ירקות שאוהבים (אפשר גם קלויים על הגריל)
- צ'ילי קצוץ
- כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- שמנת חמוצה או גבינת צ'דר מגוררת
אופן ההכנה :
1. בקערה, מערבבים את כל חומרי המשרה, מוסיפים את העוף או הבקר ומשרים לשעתיים לפחות (עדיף ללילה) במקרר. הופכים באמצע כדי שהמשרה תגיע לכל הצדדים באופן שווה.
2. על גריל צולים את העוף או הבשר על הגריל, מפזרים מעט מלח. מורידים מהאש, מניחים להתקרר מעט ופורסים את הבשר לרצועות.
3. מכינים מראש עמדת הרכבה עם הרטבים (סלסה, גאקמולה, שמנת חמוצה) והירקות הקצוצים.
4. מחממים את הטורטייה על הגריל במשך שתי שניות. מניחים את הטורטייה על משטח העבודה ועליה מורחים שכבה של פריחול'ס. מפזרים רצועות עוף או בשר, מוסיפים סלסה, גואקמולה, ירקות ותוספות.
5. מקפלים את הבוריטו לצורת מעטפה ואת החלק הפתוח מגלגלים ומהדקים היטב.
אני מאוד ממליץ על ה- מתכונים האלה . בתיאבון .