תה, המגיע אלינו מהודו וסין, הוא אחד המשקאות הפופולאריים ביותר בעולם, זה ידוע לכולנו. לתה יש הרבה וריאציות וכל עם מרגיש שהוא "המציא את התה הנכון". תרבות שתיית התהמחולקת בין המדינות ובארצות רבות שתיית תה הוא טקס לכל דבר. שתיית תה מקובלת בארצות בהן מזג האוויר קר מאוד בחודשי החורף. התה הקר נמכר, בעונת הקיץ, בעיקר במדינות חמות. מומלץ לעשות תה קר מתה ירוק ואפשר להוסיף לו לימון, נענע או מרווה – והוא מרענן במיוחד.
מקור התה כתרבות מגיע מטקסי התה היפניים והסיניים. עם דרך המשי, הגיע התה למקומות אחרים וקיבל וריאציות מקומיות – כמו למשל שבארצות צפון אפריקה מוסיפים לתמצית או לשקיק התה ירק כמו נענע, לואיזה או לימון. הלימון למשל, הגיע דווקא מהצרפתים שכבשו את צפון אפריקה. חליטות של עלים למשל, כמו נענע, היא וריאציה ערבית על התה – שמגיע למעשה ללא תה באמת, ובטח ללא תיון. בריטניה, שקיבלה את התה בכיבושה את הודו, שותים תה עם חלב. בגרמניה שותים את התה חלש, עם קינמון וסוכר. הבדיחה הרווחת היא שהתה הגרמני הוא תה פרחים. הכוונה היא שצבעו כל כך בהיר שניתן לראות בעת השתייה את הפרחים שבתחתית הכוס. עד להמצאת שקיקי תה היה נהוג לעשות חליטות תה.חליטת תה נהוגה בארצות קרות בהן שותים הרבה תה. ברוסיה חולטים את עלי התה בקנקן על גבי הגז מוזגים מהתמצית שנוצרה מעט לתוך כוס, ומהסמובר, המכיל מים רתוחים במשך כל היום, מוזגים מים רתוחים.
סוגי תה
חכם סיני אמר ששתיית תה היא "דרך לשכוח את הרעש וההמולה של העולם". ולכן יש כל כך הרבה סוגים. תה ירוק הוא אחד מסוגי התה המומלצים ביותר לשתיה ויש הסוברים שיש בו סגולות ריפוי לתחלואים רבים.השוני בייצור סוגי התה הוא בעיקר בחמצון העלים. תה ירוק עובר חמצון מועט בעוד העלים ירוקים ואילו תה לבן עובר תהליך של ייבוש ניצני צמח התה בלבד וללא חמצון כלשהו, והוא נחשב לתה הקל ביותר וניתן לשתות אותו לפני הארוחה. בסין חשיבות לעלי התה גבוהה ובמקרים רבים, סוגי תה שונים, משמשים תחליף לתרופות. לכל סוג תה יש סגולות רפואיות לתופעה מסוימת. לא נמצא עדיין כל מחקר המאשר ששתיית תה מועילה אולם ההמלצה היא על שתייה 2-3 שלכוסות. שתיית תה מרובה, כמו הקפה, לא מומלצת בגלל כמות הקופאין וכמות הסוכר להמתקה.
התה הלבן, השחור והירוק מגיעים מאותו סוג צמח ההבדל הוא באופן החמצון שלו. בעת העתיקה שתו תה לבן רק קיסרים והמלווים שלו מאחר וסוג תה זה יקר ונדיר במיוחד. שיטת עיבודו התה אחרת שהשיטה הנהוגה כיום. לתה הלבן ניתן השם בגלל הפלומה שיש על ניצני צמח התה ממנו מופק התה הלבן.על פי מחקרים שנעשו נמצא שהתה הלבן בעל תכונות מרפא גבוהים בהרבה מיתר סוגי התה. עובדת החמצון המינימלי מאשרת שהתה הלבן נשאר כמעט טבעי.
חליטת תה
יודעי דבר החושבים עצמם למומחים בתחום חליטת התה טוענים שאחד הדברים החשובים בעת חליטת עלי תה הוא הכלי בו חולטים אותם, הם אינם משאירים את התה המוכן לאורך זמן משום שטעמו משתנה ומאבד מערכו. ייצור שקיקי התה דחק במקצת את חליטת התה ודרך הכנת התהלשתיה אולם ישנם רבים, בעיקר אלו ששותים כמה כוסות תה ביום, החולטים עדיין את עלי התה. ישנם עשרות סוגים של עלי תה לחליטה. ניתן למצאם בחנויות המתמחות במכירת תה או ברשתות השיווק למזון. את העלים אורזים בקופסאות שקופות וכך ניתן לראות מה מכילה כל חבילה. בשוק ניתן למצוא מגוון רב של קנקנים לחליטת עלי התה וכלים למזיגת התמצית עם מים וסוכר להגשת התה.