הסושי הינו המאכל המוכר ביותר במערב, מהמטבח היפני. הוא מורכב באופן מסורתי מאורז וחומץ, מדג נא או מעושן, מאצות וירקות. מאכלזה הוכנס למטבח הישראלי אחרי שתיירים ישראלים ביקרו ביפן והתוודעו למאכל – ובעיקר עם הטרנד של האוכל האסייתי ששטף את ארה"ב (ואת העולם) בתחילת שנות ה-90 של המאה ה-20. בכל ארצות העולם ישנן מסעדות מתמחות בהכנת הסושי – אולי אף יותר מהאוכל המקומי של אותה מדינה. שפים נסעו ליפן כדי ללמוד איך להכין סושי ואיזה מוצרים להכנת סושי הם הטובים ביותר. גם בישראל מסעדות המתמחות בהכנת סושי וחנויות מיוחדת נפתחו לממכר מוצרים מהמזרח הרחוק, וביניהם מוצרים להכנת סושי. בדרך כלל מכינות המסעדות את הסושי המוכר אולם לאור המספר הרב של מסעדות שנפתחו כל מסעדה משדרגת את הסושי שלה במשהו מיוחד. על מנת לקבל תוצאה טובה רצוי להעסיק עובדים עם רקע של הקפצת ירקות וגלגול אצות. חלק מהמסעדות, כדי לתת לאוכלי הסושי רקע שלמסעדה ביפן, עיצבו את המסעדה בתפאורה יפאנית. חלק מההנאה לאכול במסעדהעם אוכל ייחודי היא התפאורה. על כן האווירה במסעדת סושי עם תפאורה מתאימה גורמת הנאה מרובה.
ישנם הבדלים בין הסושי היפני לבין הסושי הישראלי. כל מי שאכל סושי ביפן או שהוכן על ידי יפני ואחר כך אכל סושי ישראלי ירגיש מיד בשוני של המוצרים להכנת הסושי.במקור הסושי הוא עם דג נע. הישראלים אוהבים יותר את הדג לאחר שעבר עיבוד כלשהו וכן הלאה. הרשתות למכירתמוצרי מזון גילו את שוק האוכל מהמזרח הרחוק וגם במקררי הרשת אפשר למצואמרכיבים לסושי.כדי להתאים את הסושי לעוד קהל סועדים הוחלפו פריטים שאינם כשרים מהסושי המקורי ונכללו פריטים חלופיים העומדים בתנאי הכשרות, כך שגם שומרי כשרות יכולים ליהנות מהמאכל. אוכלי הסושי מתחלקים לשניים. אוהבים שאינם יכולים לוותר על אכילתו ואלה שאינם מסוגלים להכניסו לפה. עבור אלו שאינם אוהבים סושי ולרבים החושבים שהסושי אינו בריא.נהפוך הוא זהו מזון בריא מרכיביו טריים והוא אינומטוגן בשמן.
חובבי סושי
שפים היודעים איך להכין סושי ומהם המוצרים להכנת סושי עלו על הגל והחלו לקיים סדנאות בהן ניתן ללמוד איך להכין סושי. להכין סושי זוהי עבודה קלה. הדבר היחיד שהוא בחזקת קשה יחסית זהו גלגול דף האצה. צריך לשמור שהמרכיבים לא יצאו מהצדדים ולהדק חזק את האצה. המעגל התרחב וגם ילדים, חובבי המטבח, למדו איך להכין סושי. להצלחת הכנת הסושי יש לעשות את הפעולות בסדר קבוע ולהשתמש במוצרים בעלי איכות טובה ביותר. האורז הנבחר הוא סוג המיוחד להכנת סושי וכך כל מוצר מהמוצרים הדרושים. מתכונים רבים מפורסמים באתרים השונים באינטרנט עם פירוט מדוייק איך להכין את הסושי ואיזה מוצרים צריך כדי להכינו. מסעדות רבות מקיימות גם משלוח של הזמנת מגשי סושי לבית הלקוחאו למקום העבודה. לעיתים משלבים בעלי המסעדות דילים. בהזמנת מגש סושי מקבלים מגש נוסף, או, בקבוק שתייה קלה בהזמנת מגש סושי. כמו בטרנדים אחרים של דיאטות כאסח כך גם פורסמה הידיעה כאילו מי שאוכל שבוע ימים רק סושי יוריד ממשקלו קילוגרמים רבים. על פי חוות דעת של דיאטנים רבים סוג זה של דיאטה הוא מסוכן לגוף והוא בהחלט לא מומלץ.
גם מי שנמצא בתהליך הורדה במשקל ואוהב סושי יוכל לשלבו בתפריט, מדי פעם, תוך חישוב מספר הקלוריות על פי מרכיבי הסושי. בכל רול של סושי מספר הקלוריות שונה.לדוגמא: ברול אחד של סושי עם אבוקדו 140 קלוריות וברול אחד של סושי עם שרימפס 508 קלוריות. כל רול נוסף מכפיל את כמות הקלוריות הנאכלות. אפשרות נוספת היא לבקש מהמלצר מנות קטנות.