קורה לכם שהילד אינו משתף פעולה, התנהגותו פרועה, הוא שוכח דברים רוב הזמן, מתקשה בלימודים?
אלו הן התלונות של אותם הורים לילדים המאובחנים בהפרעות קשב וריכוז. יתכן וישנם כאלו הקוראים שורות אלו וחוששים באשר לילדהם. במידה וקיים ספק קטן, אבחון הפרעות קשב וריכוז מומלץ בחום. אבחון הינו צעד ראשון חשוב בהתמודדות עם הבעיה ומאפשר חיפוש פתרונות.
כיצד מאבחנים הפרעות קשב וריכוז?
אבחון הפרעות קשב וריכוז בשלב מוקדם ובצורה נכונה הוא בעל חשיבות רבה לבניית תוכנית טיפול מתאימה ומניעת היווצרותן של בעיות אחרות. הפרעות אלו פוגעות במימוש היכולות הלימודיות ובחייו החברתיים של הסובל. אדם אשר אובחן כבעל הפרעות קשב וריכוז ואינו מטופל, יכשל פעמים רבות בחייו, ירגיש תסכול והישגיו יהיו נמוכים. לכן, מומלץ לפנות לאבחון במידה וקיים חשד כלשהו להפרעת קשב וריכוז. ברוב הפעמים יגלה אדם לראשונה כי הוא לוקה בהפרעות אלו על ידי ההורים, מורים או גורמים אחרים במערכת החינוך. מאחר והבעיה באה לידי ביטוי בהשגים לימודיים נמוכים, בעיות התנהגות המפריעות לסביבה, קשיי ריכוז, בעיות חברתיות, הערכה עצמית נמוכה ועוד.
דרכי הטיפול
לאחר אבחון הפרעות קשב וריכוז מגיע שלב הטיפול. קיימות דרכים שונות לטפל בבעיה, כאשר הדרך הראשונה היא באמצעות הריטלין ודרכים אחרות הן לא באמצעות תרופות. כמובן, שרצוי לנסות בתחילה דרכים לטיפול בהפרעה ללא תרופות כימיות, מאחר ולתרופות קיימות תופעות לוואי משלהן. כיום, קיימים דרכי טיפול חלופיות לריטלין יעילים לא פחות.
מה שחשוב הוא אבחון הפרעות קשב וריכוז בשלב מוקדם ככל שניתן, כדי לאפשר לסובל מהם לבטא את כישוריו הלימודיים והחברתיים ולמנוע ממנו תסכולים מיותרים, שכן גיל הילדות הוא גיל חשוב ומהותי בבנית בטחונו ודימויו העצמי של הילד.