אתם זוג צעיר שאמור להתחתן בעוד חודש חודשיים. היחסים משובחים ואוהבים. אתם מכירים אחד את השני כבר לפחות שנתיים.
לפתע מדבר אחד מכם על עניין הסכם ממון, נכון יותר לומר, הסכם ממון בין בני זוג לפני נישואין. הצד השני איננו מבין מה "קפץ" עליכם לפתע, ומה הסיבה ( "האמתית" , כך יאמר או תאמר ). גם אם תאמרו לבן הזוג כעבור זמן מה כי אתם יורדים מעניין הסכם הממון, גם אז, לא יניח לו או לך הגרעין שכבר נשתל, ולפיו אתם מעוניינים להכניס לחייכם הזוגיים הקרבים ובאים, הסכמים, חוזים, עורכי דין, ועוד כהנה מרעין בישין.
אני מקבל מעת לעת טלפונים מזוגות שהם לפני הנישואים המבקשים לערוך להם הסכם ממון. הבעיה היא שהפנייה מגיעה בדרך כלל מאחד מכם. לאחר שיחה, אתם אפילו מבקשים כבר לקבוע פגישה. אני שואל אתכם אם בן הזוג כבר יודע על רצונכם, והאם זה על דעתו, ואז התשובה, בחלק מהמקרים היא שטרם.
אני ממליץ לדבר עם בן הזוג ואפילו לא לאזכר בשיחה איתו את העובדה שבן הזוג כבר עשה שיחה ("רחמנא ליצלן" ) עם עו"ד, אלא להתחיל לגלגל את הכל מהתחלה.
כבר בשלב הזה אני מבקש להמליץ לכם כמה עצות שהייתי קורא להן מקדמיות. אני כותב את הדברים על סמך שיחות רבות עם זוגות רבים ממגוון הקשת והתרבויות בחברה הישראלית.
ראשית, שאלו את עצמכם, במיוחד לאחר שכבר התיעצתם עם עורך דין, האם במקרה הספציפי של הנתונים הכוללים שלכם, אתם באמת זקוקים להסכם ממון. כמי שעוסק בנושא זה, הייתי חייב לכתוב שבכל מקרה עליכם לשכנע את בן הזוג שלכם לחתום על הסכם ממון לפני הנישואין. אבל למרות זאת, אני מעלה כאן את האפשרות, שאולי בנסיבות שלכם, אין הכרח לערוך הסכם ממון.
התיעצו עם עורך דין מומחה בתחום, על מנת לבחון האם הנסיבות האישיות שלכם, מאפשרות לכם, אולי, ותוך נטילת סיכון עתידי מסוים- לדלג ולהימנע מלחתום על הסכם ממון לפני נישואין.
אתם כבר מכירים אחד את השני תקופה ארוכה. אתם יודעים מה הם הזמנים הנוחים לתפוס את בן הזוג לשיחה כזו. ההצעה הראשונה היא, דברו אתו על הסכם ממון כאשר מצב הרוח שלו, המוכר לכם כבר, מתאים לשיחה כבדה. עם פוטנציאל להיות שיחה משברית. זה נכון אמנם גם לגבי נושאים אחרים אבל העניין הזה, של הסכם ממון, ושוב- אני כותב מנסיון אישי רב, הוא חשוב מאוד.
הימנעו מלערב את המשפחות בעניין.