מדינתנו היא מדינה לא משעממת כלל, תמיד קורים פה דברים ותמיד יש על מה לדווח, לנו המאזינים או הצופים זה נדמה שכבר לא כל כך בטוח שם בחוץ ויש הרגשה שעלינו תמיד להיות מוכנים ומוגנים. במיוחד כשמדובר על הגנה למקור הפרנסה שלנו, אחת הדרכים המקובלות להגנה זאת היא אזעקה לעסק.
קצת נתונים-
בישראל יש 65 אחוז של עבירות רכוש מתוך כל התיקים שנפתחים בשנה ובנוסף מחקרים מראים כי הסיכוי שיפרצו לבית עסק לא מוגן הוא פי 3.5 מאשר עסק שבו ביצעו התקנת אזעקה.
אז עם כל הכבוד למזוזה, ויש כבוד, כדי לשמור על העסק שלך כנראה שדרוש להשקיע גם אזעקה איכותית בעלת מוניטין, וכיום לבחור אזעקה כזאת הוא לא עסק מסובך בכלל. לבעל העסק שכרגע מעוניין להגן על עסקיו יש מספר אופציות של מערכות אזעקה. בגדול אפשר לחלק את עולם מערכות האזעקה לשניים- אזעקות קוויות ואזעקות אלחוטיות.
ההבדל המשמעותי בניהן כפי שכבר ניתן להבין מהשם הוא אופן החיבור לבית העסק, למערכת קוויות יידרש תשתית מתאימה והכנה מוקדמת להתקנת האזעקה והיא ברוב המקרים תעלה לכם פחות.
גלה לי גלאי -
מערך ההגנה בכל אזעקה מושתת על סוגי גלאים שונים, ההבדל בין הגלאים הוא הטריגר שגורם להם לפעול ולהתריע. כדי לקבל מושג על סוגי הגלאים אז אפשר לחלק את איזור העסק שלך למספר איזורים שונים שבהם יצטרך הפורץ לעבור בכל פעם שהוא ינסה בדרך להשגת מבוקשו.
אזור הדלתות והחלונות- אזור כזה יאופיין בגלאים מגנטים אשר יתריעו ברגע שיפסק החיבור המגנטי בעת תיחחת חלון או דלת.
אזור החלל הפנימי- במידה והפורץ היה טיפה מתוחכם פה הוא כבר יתקל בגלאי נפח שמזהה שינוי בנפח החדר כתוצאה מכניסה למתחם.
רעשי פריצה- במידה והפורץ הצליח לעבור את החלון או הדלת כי הוא שבר אותם אז סביר להניח שבשקט הוא לא עשה זאת לכן גלאי אקוסטי שעליו מיקרופון רגיש יזהה את הרעש החריג ויתריע כל שסיכויי של הגנב להיתפס גוברים.