ישנם מקרים מצערים בהם צריך לבצע פרוצדורה אשר נקראת הפסקת הריון. כאן חשוב מאוד לקבל חוות דעת שנייה ולבחור את הגניקולוג אשר מבצע את הפרוצדורה. בנוסף, יש לוודא כי המרכז הרפואי בו אתם בוחרים הוא מרכז הפועל באישור משרד הבריאות ומחזיק בציוד חדשני.
תמיכה וייעוץ- חובה
הפסקת הריון היא פרוצדורה לא פשוטה מבחינה נפשית. לכן, חשוב מאוד לעבור תהליך זה עם עזרה מקצועית, תמיכה וליווי. ישנם מרכזים אשר מספקים ליווי על ידי אנשי מקצוע מנוסים לאורך כל התהליך. הליווי יכלול ייעוץ ראשוני של אנשי מקצוע, הסבר לגבי סוגי הפסקות ההריון וזו אשר תעברו, ועדה רפואית, הפלה ותמיכה נפשית לאחר ההפלה. כל אלו נעשים לרוב במסגרת פרטית.
הפסקת הריון- באמצעות תרופות
כאן מדובר על הפלה אשר מתאימה לנשים אשר מצויות בשבוע שלישי עד שישי של הריונן. הפסקת הריון זו אינו מערבת פעולה כירורגית או הרדמה כלשהי, שכן היא נעשית באמצעות כדורי 'מפיג'ין'. הכדורים ניתנים לאישה על ידי גניקולוג ולאחר בדיקה יסודית המאשרת כי אלו אכן מתאימים לה.
לאחר נטילת הגדור, המטופלת תישאר כשעה תחת השגחה ולאחר מכן תשוחרר לביתה. לאחר 48 שעות היא תחזור לגניקולוג על מנת לקבל כדור נוסף. כדורים אלו יוצרים מצב בו האישה מקבלת מחזור והיא מפילה תוך כדי. לאחר סיום התהליך האישה תישאר במעקב לתקופה של שבועיים לפחות.
הפסקת הריון באמצעות וואקום
הפעולה אשר נעשית לנשים המצויות בשבוע שלישי עד עשירי להריונן. כאן כל אישה תוכל להחליט אם היא מעוניינת לבצע פרוצדורה זו בהרדמה חלקית או מלאה. התהליך לוקח בין חמש לעשר דקות. לאורך כל התהליך הגניקולוג ינטר את מצבה של האישה באמצעות מכשיר האולטרה סאונד. פעולה זו אינו כואבת, אך גם כאן חשוב לקבל תמיכה נפשית ולהישאר במעקב של מספר שבועות בתום התהליך.
הפסקת הריון מלאה
כאן מדובר על הפלה אשר נעשית לנשים בשלבים מתקדמים של ההריון (שבוע 11 עד 20). כאן חשוב להעביר לגניקולוג את כרטיס מעקב הריון וזאת על מנת שהוא יקרא את היסטוריית ההריון שלכן. השלב הבא יהיה בדיקת אולטרה סאונד, בדיקה גניקולוגית והכנה של צוואר הרחם לניתוח יום לפני. יום אחרי הפרוצדורה תתבצע תחת הרדמה מלאה בחדר ניתוח. משך הניתוח הוא כרבע שעה.