חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסכם ממון בלתי הוגן

 

מה קורה כאשר מגיע זוג לעורך הדין ומוסר לו נתונים שלפיהם הוא יערוך את הסכם הממון עבורם.

בישיבתו עם הזוג, וככל שהפרטים אותם הוא מבקש מגיעים אליו, מתברר לו כי הסכם הממון אותו הוא מתכוון לערוך איננו הוגן.

באופן דומה תישאל השאלה לגבי שופט של בית המשפט לענייני משפחה או לגבי דיין של בית הדין הרבני, כאשר יתברר להם, כי ההסכם אותו מבקשים בני הזוג לאשר בפניהם, איננו הוגן.

אותה שאלה יכולה לעלות גם כאשר יתבקש הנוטריון לאשר את אותו הסכם בלתי הוגן.

ראשית, מה הכוונה במונח "בלתי הוגן". מה ייחשב לבלתי הוגן עד כדי כך שעורך הדין המתבקש לערוך הסכם ממון כזה, או השופטים והנוטריון המתבקשים לאשרו, ימשכו את ידם ממנו וידחו את המבוקש מהם לעשות?

כדי להדגיש את הבעייתיות שבמונח "בלתי הוגן" ראוי להבין כי במשפט האזרחי, להבדיל מהמשפט הפלילי, כמעט כל דבר אותו ירצו שני אנשים ויותר להסדיר, הם יהיו רשאים ובני חורין לעשות כן, אלא אם כן אותו הסדר, אותו הסכם, יהיה נגוע בעבירה פלילית, או שמטרתו וכוונתו של ההסכם היא לבצע דבר עבירה וכיו"ב התנהגות הסותרת חוקים קיימים.

הגיעו אלי בני זוג וביקשו ממני לערוך עבורם הסכם ממון, ועל פי הנתונים שמסרו לי, התבררו העובדות הבאות:

לאישה יש דירה, אותה היא קיבלה במתנה מהוריה. הדירה נמצאת בתל אביב, והיא בת 5 חדרים. האישה הינה נכה, בשיעור של 100 אחוזים, ומתנייעת בכיסא גלגלים. היא הכירה את בן זוגה והיא עומדת להינשא לו. בן זוגה הוא אדם דתי. היא איננה דתיה, אולי, לכל היותר, היא מסורתית.

שניהם ביקשו ממני לרשום סעיף בהסכם הממון, ולפיו הדירה תהיה רשומה על שם בן הזוג, והוא יהיה רשאי לעשות בה כל פעולה כפי שימצא לנכון. שאלתי אותה למה היא עושה כן, ותשובתה הייתה שמאחר ובן זוגה הוא אדם דתי, איננו מקובל עליו, שבזוגיות המתהווה יהיה מצב שלפיו אשתו תהיה בעלת נכסים, ואילו הוא, יהיה חסר סמכות לגבי נכסים אלו.

ביקשתי להבין כיצד זה שהאישה מוותרת על דירה כה יקרה, ומעבירה אותה לשמו. היא ענתה לי שהיא סומכת עליו ומעדיפה שהוא ינהל את ענייני הבית כולם. עוד ביקשתי להבין למה שלא תירשם הדירה על שם שניהם, בחלקים שווים, וכל פעולה שהם ירצו לבצע בדירה, לרבות מכירתה, תצריך את החתימות של שניהם? האישה חזרה על הנימוקים הנ"ל.

הסברתי לאישה שלמעשה בן הזוג שלה יהיה רשאי, על פי הסידור המוצע, למכור את הדירה, ולרוקן אותה מנכסיה, אפילו ללא ידיעתה. ענתה לי שזה רצונה.

התלבטתי, אבל לא למשך זמן רב. הייתי ער למצבה, לאהבתה הגדולה לבן זוגה, לאפשרות שללא הסעיף הזה בן הזוג יתחרט ולא יינשא לה. מאידך, ראיתי במצב הזה משום ניצול, ציני, מרושע ואינטרסנטי של מצבה של האישה, והודעתי להם כי לא אכין הסכם כזה.

מאידך, אפשר שאם שופט היה משתכנע כי זה רצונה הברור, היא מבינה את ההשלכות של מעשיה, הוא, השופט, היה מאשר את ההסכם.

מה דעתכם?

עורך דין ונוטריון אורי גנור עומד בראש המרכז הישראלי להסכמי ממון.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד נוטריון אורי גנור

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד נוטריון אורי גנור

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה17/10/13993 צפיות
כולנו מכירים את המצב שבו הנישואים, הקשר, האהבה, החברות, הזוגיות- כל אלו נסתיימו מזמן. אחד מכם מעוניין להתגרש. השני נאחז בנישואין ומסרב. המאמר מציע לכלול בהסכם הממון סעיף מיוחד המסדיר את המצב הלא מכובד הזה. יש הקוראים לזה הסכם לכבוד הדדי.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה05/10/13962 צפיות
המאמר עוסק באשליה שעורך הדין המפורסם, המוכר, אך גם היקר, הוא עורך הדין הנכון שיכין לכם את הסכם הממון.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה03/10/131001 צפיות
איך מאזנים מצב שבו לאחד מבני הזוג יש דירה ( וזהו מצב שכיח מאוד ) ולבן הזוג השני אין. מה הנוסחה הנכונה והאפשרית, אם בכלל, בעניין הזה, כשעורכים הסכם ממון?

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה25/08/131087 צפיות
יש זוגות הסוברים בטעות שההסדר הארצי הסטנדרטי, על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, מייתר את הצורך לערוך הסכם ממון. במאמר הזה אני מביא מכתב שקיבלתי מזוג מתמחים במשפטים, והתשובה שעניתי להם.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה10/08/13996 צפיות
המאמר מציע לכם לבדוק מה מצבו הכלכלי של בן זוגכם המיועד, בהקשר של חובות שיש לו. חובות אלו, אם לא תעשו הסכם ממון נכון, יטרידו אתכם במהלך שנות הזוגיות, עת יתדפקו הנושים על דלת ביתכם המשותפת, ויתבעו את החובות גם מבן הזוג האחר.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה30/07/131057 צפיות
לא תמיד צריך להתעקש ולעשות הסכם ממון. לפעמים, על פי הנתונים האישיים שלכם, של רכוש אותו תרצו להגן ולהסדיר, אתם ממילא מכוסים על פי ההסדרים האחידים שקבע החוק

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה28/07/131126 צפיות
מה אתם בדיוק, האם אתם "סתם חברים", או האם ניתן לומר לגביכם, שמערכת היחסים שלכם "עולה מדרגה", ואתם יכולים להיחשב בנקל לזוג ידועים בציבור. מה ההשלכות של המעמד הזה של "ידועים בציבור", לעומת חברים סתם?

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211647 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211466 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201796 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182151 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181717 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181846 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171895 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica