מאפיינים עיקריים של החזה
חזה הוא החלק הקדמי והעליון של העוף. רוב הסוגים של חזה עוף מתאפיינים בצבע בהיר, כאשר היתרון של הבשר הוא כמות נמוכה של שומן. את החזה ניתן לטגן כשניצל, להקפיץ במחבת או להכין על הגריל. לא רק ישראלים אוהבים חזה עוף, ובשנים האחרונות נרשם גידול בדרישה לעוף ובעיקר לעוף אורגני שנחשב בריא יותר. למרות הגיוון בין המתכונים, כל המנות של חזה עוף אידיאליות עבור כאלו המקפידים על תזונה דלה בשומן. הצורה הייחודית של העוף מאפשרת מילוי, אך חשוב להקפיד על רכישת נתח עסיסי מקצב מוכר או מחנות השומרת על סטריליות.
אפשרויות להפשרת חזה
השלב הראשון של הכנת החזה הוא ההפשרה. מלבד האופציה של הפשרת החזה באופן טבעי והשארתו מחוץ למקפיא למשך מספר שעות, ישנן גם דרכים נוספות. אחת מהן היא להכניס את העוף למים חמימים. חלק מעדיפים להשאיר את העוף בשקית על מנת שלא יספוג את הנוזלים, לעומת חלק אחר המפשיר את החזה ישירות מתחת לזרם. במצבים בהם הזמן אינו מאפשר הפשרה ארוכה ניתן להכניס את החזה אל תוך המיקרוגל, להפעיל אותו על עוצמה נמוכה ולבדוק בכל כמה דקות את התקדמות תהליך ההפשרה.
איך אתם מעדיפים את השניצל שלכם?
שלב נוסף בהכנת חזה עוף הוא השיטוח. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא כולם מעדיפים את החזה שלהם דק ככל האפשר. השאלה האם להעדיף לדוגמא שניצל עבה או שניצל דקה תלויה בסגנון המועדף עליכם ובאופי הארוחה. במידה והחלטתם לשמור על עוף שטוח, דעו כי יש לשמור על עובי שווה לכל אורך הנתח וזאת על מנת למנוע טיגון יתר. במידה ותבקשו להיות יצירתיים, דעו כי את חזה העוף ניתן להשרות במרינדה.
ארוחה לכל מטרה
השלב האחרון בהכנת החזה קשור להחלטה כיצד להגיש אותו. במידה ויש לכם ילדים, אופציית הטיגון היא האופטימאלית. לעומת זאת, ארוחה רבת משתתפים תאפשר לכם להגיש חזה ממולא וליהנות מטעמים רבים. לבסוף, לא כדאי לשכוח חזה עוף גם במהלך אירועי חברה וברביקיו. מחירו של החזה והעובדה שאין צורך בכישורים מיוחדים על מנת להכינו תורמים לפופולאריות של הנתח, ויש לנצל זאת.