מבחר החוגים, הסדנאות ופעילויות חינוכיות שונות העומדות לרשות ילדינו הוא די רחב. חוגי בית ספר, מתנ"סים, וחוגים פרטיים שונים מציעים את שירותיהם. אחת מהאפשרויות שכדאי לשקול היא חוג דרמה לילדים. ננסה לראות מהן התועלות שניתן להפיק מחוג כזה.
ראשית כל, חוג דרמה לילדים זה כיף. רוב הילדים אוהבים להתחזות, לשחק במשחקי תפקידים, לדמיין. קשה למצוא ילד שלא נהנה מבחירת התחפושת בפורים ומלבישתה. למעשה, הילדים נהנים מעצם הרעיון שניתן להפוך למישהו אחר, שונה ומיוחד. לכן חוג דרמה לילדים מוצא חן בעיני רובם. כמובן, שההשתתפות וההנאה של הילדים תלויות במידה ניכרת במדריכים. ככל שהמדריכים כריזמטיים יותר, ואוהבים את המקצוע ואת הילדים יותר, כך הסיכוי שיצליחו לסחוף את הילדים אחריהם גבוה יותר.
בנוסף להעסקת הילדים בפעילות כיפית ומהנה, חוג דרמה לילדים עשוי לתרום הרבה להתפתחותם, ובייחוד להתפתחות היכולות החברתיות שלהם. כל המחזה דורשת לבישת מסיכה, או כניסה לנעליים של דמות אחרת. על מנת לעשות זאת, הילד צריך לדמיין שהוא בעצם הדמות, ולנסות להבין את המניעים שלה, את הרצונות שלה, את הדחפים שלה וכתוצאה מכך גם את המעשים שלה. תרגיל כזה תורם רבות לאמפתיה, להבנה שכולנו שונים ויש סיבות להתנהגותו של כל אחד ואחד מאתנו. הבנה כזאת עשויה לשפר את התפקוד החברתי של הילד.
הופעה על במה, גם אם מדובר בתפקיד קטן, היא חוויה מיוחדת במינה אשר חוג דרמה לילדים יכול לספק. בתנאים של חוג קטן ואינטימי, ללא לחץ של הופעות כלל בית ספריות, יוכל כל ילד, גם הביישן ביותר, להתגבר על פחד במה. התנסויות כאלה, מודרכות ומכוונות על ידי המורים, תורמות להעלאת הדימוי העצמי והבטחון העצמי של כל תלמיד, מה שמביא בסופו של דבר לדפוסי התנהגויות חיוביים.
התנסות חיונית נוספת שילדים חווים בחוג דרמה לילדים היא עבודת צוות לביצוע משימה מוגדרת. כל הצגה היא פרויקט, המכיל את כל השלבים ואת כל המאפיינים שלו: שלבי איפיון, תכנון וביצוע, עבודה במסגרת היררכית ובשיתוף פעולה עם עמיתים, אילוצים של זמן, מקום ותקציב, וכדומה.
לסיכום, בחוג דרמה לילדים ניתן להעביר כמה שעות בשבוע באווירה כיפית ומהנה, אך ישנן תועלות נוספות בעניין. פיתוח האמפתיה, שיפור הבטחון העצמי והתנסות בביצוע פרויקט בעבודת צוות תורמים רבות לפיתוח האישיות ולתפקוד חברתי של הילדים.