העלייה בתוחלת החיים, הובילה לכך שאנחנו עובדים הרבה יותר שנים מאשר בעבר. זו גם הסיבה לכך שיותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם בסוף שנות ה 30 שלהם שחוקים, משועממים ופשוט זקוקים לשינוי קריירה כשבאופק שלהם עוד הרבה מאוד שנים של "עוד מאותו הדבר" .
השאלה "מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול" עולה הרבה מאוד פעמים במהלך חיינו. אבל הבעיה הגדולה ביותר היא שאמורה להיות לנו תשובה טובה לשאלה הזו כבר בעודנו צעירים, כשברור כשמש שאין לנו שמץ של מושג (לפחות לרובנו) במה אנחנו טובים, במה פחות ומה אנחנו מוכנים לעשות יום אחרי יום אחרי יום במשך עשרות שנים כבגירים. הצרה העוד יותר גדולה היא שדווקא אז אנחנו עושים את ההחלטה הגורלית ביותר ואת הצעדים הראשונים בקריירה שלנו. צעדים שישפיעו עלינו בהמשך, במשך שנים רבות.
העלייה בתוחלת החיים, הובילה לכך שאנחנו עובדים הרבה יותר שנים מאשר בעבר. זו גם הסיבה לכך שיותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם בסוף שנות ה 30 שלהם שחוקים, משועממים ופשוט זקוקים לשינוי בקריירה.
jobcity בדק ועל פי מכון גאלופ נמצא כי למעלה מ 60% מהעובדים לא מרוצים מתחום העיסוק שלהם. 60% גם היו בוחרים בתחום עיסוק אחר, אם הייתה ניתנת להם ההזדמנות להתחיל מחדש. 30% מהעובדים מאמינים שהכישורים שלהם מתאימים יותר לתחום קריירה שונה מזה שהם עוסקים בו בפועל (על פי School of Life, 2008).
מסתבר שהחרטה על תחום העיסוק הנבחר מתחילה כבר בקרב בני עשרים פלוס. 51% מהם היו בוחרים בתחום עיסוק שונה מזה שבחרו בו רק כמה שנים קודם לכן.
מסתבר גם שרק 20% ברי מזל מאושרים בעבודה שלהם (Roth and Harter, 2010) וש 1 מתוך 10 עובדים בבריטניה תכננו ב 2010 לשנות את הקריירה שלהם. משמע, בערך 2.5 מיליוני עובדים תכננו לשנות קריירה באותה השנה. אגב, התחזית היא שהמספר הזה יכפיל את עצמו בעשרים השנים הקרובות .(Guidance Council, 2010)
אז מתי זה בעצם קורה לנו? מתי צצה התחושה הזו שאנחנו זקוקים לשינוי? ברוב המקרים זה קורה לאחר כ 15-20 שנות עבודה באותו העיסוק. העובד חש מיצוי ולעיתים גם שהוא כבר עשה את כל התפקידים שניתן לבצע באותו התחום. בדיקה מהירה של מה שקורה בשוק העבודה תגלה לו שיש מגוון של עיסוקים מעניינים יותר. אחרים יתחילו לתהות בסביבות גיל ה 40 האם מה שהם עושים היום זה גם מה שהם אמורים להמשיך ולעשות לנצח. אכזבות מהעיסוק הנוכחי, חוסר סיפוק, שעמום וקימה בכל בוקר בחוסר אנרגיה גם הם תופעות לוואי של אותו המצב.
אבל לא רק תחושות פנימיות מובילות לצורך בשינוי. לעיתים זה גם נובע משינויים אחרים בחיים או בלית ברירה, כמו למשל אצל לא מעט עובדים בני 45+ שמפוטרים ממקום עבודתם ולא מצליחים להשתלב מחדש בשוק העבודה במשך תקופה ארוכה. לעיתים זה קורה גם לנשים לאחר לידה, כשתקופת חופשת הלידה מאפשרת להם זמן לחשיבה ולתהייה של "ועכשיו מה?" אם זה מתוך מיצוי ואם זה בגלל הצורך למצוא עבודה גמישה יותר שתתאים לאורח חיים שונה של גידול ילדים. בארץ הדבר בולט גם בקרב אנשי קבע שפורשים מצה"ל לאחר קריירה צבאית מפוארת וצריכים בגיל מאוחר יחסית למצוא שביל קריירה חדש באזרחות.
אבל חשוב להדגיש, לא כל שינוי שכזה נוחל הצלחה. לפעמים בדיוק להיפך. אז אם הזדהיתם עם הכתוב כאן למעלה, מה עליכם לקחת בחשבון לפני ביצוע צעד לקראת השינוי? הנה 5 פרמטרים חשובים שצריך לבדוק:
- למה?
לפני הכל חישבו היטב: האם שינוי הקריירה הוא באמת הכרחי? האם אתם חייבים לשנות לגמרי את תחום העיסוק שלכם או שאולי יספיק לשנות מקום עבודה? עובדים רבים מבלבלים שחיקה, ומיצוי של מקום עבודה או תפקיד ספציפי בארגון עם מיצוי כללי של תחום עיסוק. לעיתים מספיק לשנות מקום עבודה בכדי להרגיש אנרגיות מחודשות, עניין ואתגר.
- מתי?
האם עכשיו זה הזמן הנכון לשינוי? לא מספיק להגיע להבנה שאתם זקוקים לשינוי, צריך לדעת גם מתי לעשות אותו… אם החלטתם להקים עסק עצמאי כשהשוק במיתון, יכול מאוד להיות שתתקשו מאוד ותנחלו כישלון. אם עזבתם מקום עבודה, החלטתם ללמוד תחום חדש ויצאתם לחפש עבודה בדיוק כשחברות בתחום הזה מפטרות עשרות עובדים- הגיוני מאוד שלעבודה יתקבלו קודם אלה שיש להם ניסיון. לפעמים הכל קם ונופל על תזמון נכון.
- האם יש לכם מזרן ביטחון?
כל שינוי קריירה, עזיבת עבודה ויציאה לדרך חדשה כוללים לקיחת סיכון. אי אפשר להצליח לבצע שינוי שכזה ללא מזרן ביטחון: סביבה תומכת (משפחה גרעינית ומורחבת, חברים) וביטחון כלכלי לפחות לפרק זמן כלשהו.
- האם יש לכם יתרון יחסי?
בכל שינוי קריירה- אם זה להקים עסק ולצאת לעצמאות, או לשנות תחום עיסוק חייב להיות לכם איזשהו יתרון יחסי. הכוונה כמובן לכך שחייב להיות לכם רקע בתחום העיסוק החדש שאותו בחרתם. אם במשך שנים עבדתם בבנק והחלטתם לפתוח מסעדה- זה בהחלט נחמד, אבל זהו גם אתגר גדול מידי אם אין לכם שום ידע בבישול, בניהול מסעדות, בניהול עובדים, ברכש של חומרי גלם וכו' . אם לעומת זאת עבדתם במשך שנים במסעדות ונחשפתם לכל מה שצריך לדעת כשכירים ואז החלטתם להקים מסעדה משלכם, או אז הדרך שלכם הרבה יותר קלה ופחות מפתיעה. כך גם אם יש לכם תחביב שאתם מחליטים להפוך למקצוע. ככל שיהיה לכם יותר ידע מקדים והיכרות עם תחום העיסוק החדש, כך יהיה לכם קל יותר לבצע את השינוי.
ולסיום, לפני כל שינוי צריך לוודא שהרגליים על הקרקע ולזכור שחלומות לחוד ומציאות לחוד. לפני כל שינוי חובה לבדוק מה קורה בצד השני. והצד השני במקרה של קריירה הוא קהל היעד שלכם: מעסיקים (במקרה של שינוי תחום עיסוק) או לקוחות (במקרה של מעבר לעצמאות). איך הם יקבלו את השינוי? האם מעסיקים יהיו בכלל מעוניינים להציע לכם עבודה אם תלמדו עכשיו תחום חדש? האם אתם מנסים להיכנס לתחום שיש בו מספיק ביקוש? כמה מתחרים שכבר יש להם ניסיון יהיו לכם על כל משרה? האם יש סיכוי למצוא עבודה בתחום הזה ללא שום ניסיון קודם? ולחילופין: האם יהיו לכם לקוחות כעצמאים? איך תגיעו אליהם? האם יש תחרות גדולה לעסקים בתחום הזה?
אז כן, מסתבר ש 80% מבני ה- 45+ אמנם משתעשעים במחשבה של שינוי קריירה, אבל המציאות מראה שרובם רק משתעשעים ורק 6% מהם עושים זאת בפועל.