פסיכומטרי – חובה או רשות?
במהלך הזמן אימת לימודי פסיכומטרי הפכה לנחלת הכלל. כל אימא יהודייה הייתה רוצה שהבן שלה יהיה עורך דין או רופא, ובשביל זה חייבים לימודים גבוהים, ובאוניברסיטאות דורשים קורס פסיכומטרי שלאחריו המבחן בשביל להתקבל. לכן כמעט כל אחד שחושב על לימודים גבוהים חייב להכניס בלוח הזמנים שלו גם מספר חודשים להכנה ולאחריהם לעשות את המבחן שיקבע אילו לימודים הוא יוכל ללמוד על פי הציונים שלו. אבל האם פסיכומטרי הוא חובה על כל אחד שרוצה ללמוד? האם אין אפשרויות אחרות?
לימודים אוניברסיטאיים
אכן באוניברסיטאות הדרישה היא לעשות פסיכומטרי וללא מבחן זה אי אפשר להתקבל ללימודים. הסיבה העיקרית לכך היא שהאוניברסיטאות רוצות להבטיח את שמן הטוב ומעוניינות שהסטודנט הפוטנציאלי יעשה קורס פסיכומטרי ולאחריו מבחן שיבחן את יכולות הלימוד שלו. במהלך המבחן התלמיד מראה יכולות של עמידה בלחצים וזאת בגלל שהמבחן עצמו תחום בזמן מסוים, וזה מה שהאוניברסיטאות רוצות. הבונוס למי שעושה פסיכומטרי בשביל ללמוד באוניברסיטה מעבר לשם הטוב של מוסד הלימוד, מה שיכול לקדם את קורות החיים שלו הוא שכר הלימוד שהינו סביר באוניברסיטאות לעומת מכללות פרטיות.
מכללות פרטיות והאוניברסיטה הפתוחה.
לא כולם חייבים לעשות קורס פסיכומטרי. ישנה אפשרות ללכת וללמוד באחת מהמכללות הפרטיות ושם ברוב המקרים אין צורך לעשות פסיכומטרי. המכללות הללו עובדות בשיטת הציונים במהלך הלימודים, לכל אורך הלימודים הסטודנט נבדק מקרוב ובמידה וציוניו אינם תואמים את הדרישות לימודיו מופסקים. החיסרון במכללות הללו הוא ששכר הלימוד אצלם גבוה מאוד ורבים רבים אינם יכולים להרשות זאת לעצמם. גם בשביל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה אין צורך ללמוד ולעשות מבחן פסיכומטרי אלא להשיג ציונים טובים ונוכחות מלאה במהלך הלימודים עצמם במקום.