ביסודו של טיפול תרופתי ל-ADHDרופאים או פסיכיאטרים מתמקדים בחומרים מעוררים. אחת התרופות הכי נפוצות הינה הריטלין. ריטלין הינה תרופה שיש בה אמפטמין. האמפטמין למעשה מעניק למי שנוטל אותה לפחות 4 שעות של קשב. היעילות שלה הינה גבוהה ועוזרת ל- 85% מהמשתמשים בה. ילדים ומבוגרים בעלי הפרעת קשב וריכוז משתמשים בריטלין בכל מיני מצבים: בבית הספר, באוניברסיטה, בעבודה ועוד. כל אחד בוחר על פי שימושיו וכמובן על פי המלצת מומחי ADHD.
תדירות נטילת התרופה:
תדירות השימוש משתנה: ישנם כאלו הזקוקים לשלוש פעמים ביום כדי לשמר את יכולת הריכוז לאורך כל שעות הערות. ישנו כדור כזה בעל יכולת השפעה לעד 12 שעות ואז במקרים כאלו ניתן לקחת כדור אחד ביום. במהלך הטיפול בבעיות קשב וריכוז חשוב מאוד שיהיה מעקב של רופא שיבדוק את ההשפעה של התרופה על מי שנוטל אותה, לבצע בדיקות מידי תקופה וכן לוודא את מצבו הנפשי של הנבדק.
תופעות לוואי לתרופות של הפרעת קשב וריכוז:
קיימות תופעות לווי לא מועטות לריטלין: בימים הראשונים רבים מדווחים על כאבי בטן, כאבי ראש. לרוב זה עובר לאחר מספר ימים עד מספר שבועות. במידה וזה נמשך, כדאי להתייעץ ולהחליף את מינון התרופה.
בנוסף, האמפטמין שמטרתו בעצם להמריץ יוצר חוסר רצון לישון – ולכן מומלץ לא לקחת ריטלין בשעות הערב, דיכוי תאבון ולחמישה עשר אחוז מבעלי הפרעת קשב וריכוז ישנה החמרה בנושא הריכוז והקשב ועל כן מומלץ להחליף את המינון של התרופה.
ישנן תופעות לוואי קשות, שהן יחסית נדירות ויוצרות אי שקט – תופעה הנקראת REBOUND. בנוסף, אחוז נמוך מבעלי בעיות קשב וריכוז יחוו סיוטים בלילה, אי שקט בצורה קיצונית ואף להגיע למצב פסיכוטי. זה יהיה חמור יותר אצל בעלי פיגור שכלי או בעלי פגיעה מוחית.
מקרב ההורים, המורים ואחרים ישנה התנגדות רבה לשימוש בריטלין וזה נובע מהתופעות הנ"ל וממיתוסים כגון הפרעות גדילה, התמכרות לתרופה, אלימות.
לסיכום, אנו ממליצים לקרוא מחקרים ולהתייעץ עם כמה שיותר מומחים. הפרעת קשב וריכוז הינה הפרעה שיש מידע רב עליה ועל כן חבל להישאר בורים בנוגע אליה.