אחד הדברים החשובים ביותר לכל אדם הוא הביטחון שלו – אדמה יציבה מתחת לרגליים. את זה, תודה לאל, יש לכולנו – עשירים, עניים, רווקים, נשואים, ילדים או זקנים. אבל מה עושים כשהאדמה עצמה רועדת? על מנת שכולנו נוכל להיות מוגנים ככל האפשר במקרה של רעידת אדמה, הפעילה המדינה את תכנית תמ"א 38.
כל דירה בארץ שנבנתה החל מ- 1980 ואילך מחויבת לעמוד, בין היתר, בתקני עמידות למקרה של רעידת אדמה. בתמ"א 38 נוצר צורך על מנת לדאוג לכל הדירות שנבנו לפני 1980. רעידת אדמה ככל הנראה תהיה פה, עכשיו רק צריך להיות מוכנים.
התכנית בעצם מנסה לעודד את תושבי הבניינים שאינם מוכנים לרעידות אדמה, לחזק את המבנים בהם הם גרים ולהכין אותם למקרה הצורך. עבודות ההכנה, החיזוק וההתאמה של המבנים לתקני רעידות האדמה הן יקרות מאוד, וכאן מגיעות ההקלות של התכנית.
על פי תמ"א 38, קבלן שייקח על עצמו את עבודות החיזוק של המבנה, יוכל להוסיף עוד כמה דירות ולקבל עליהן את הזכויות, יחד עם פטורים והקלות רבות. בתמורה, הדיירים הנוכחיים של הבניין יקבלו חיזוק והכנה למקרה של רעידת אדמה, כמו גם שיפוץ כולל, התקנת מעלית, גינה מטופחת ועוד שדרוגים שישפרו את חזות הבניין ויעלו את ערך הדירות.
איך בוחרים קבלן לביצוע תמ"א 38?
לפני שניגשים לביצוע, מעבר לצורך לקבל הסכמה מכל דיירי הבניין, כדאי לבדוק אם בכלל לבניין שלכם יש זכאות לתכנית ואם זה באמת ישתלם לכם מבחינה כלכלית. כולנו יודעים שבתחום הבנייה אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מול קבלנים לא מקצועיים שמחפשים לעשות כסף על גבנו, לכן צריך להקפיד בבחירת המשרד איתו תעבדו.
פנייה למשרד מקצועי של מהנדסי בניין מוסמכים תבטיח לכם קודם כל בדיקה מקצועית של כל היבטי ביצוע התכנית, כלכלית ומעשית, עוד לפני תחילת העבודה. צריך לוודא שזהו משרד בעל ניסיון בפרויקטים קודמים של תמ"א 38, אז תוכלו להיות בטוחים שגם השלבים הבאים של ביצוע התכנית יהיו שווים את אי הנוחות הזמנית, ובסופם תקבלו בניין משופץ ומטופח, יפה ובטוח הרבה יותר.