במאמר זה נתאר תאונות שונות, במקומות ציבוריים אשר מתרחשות באופן מקרי ובחוסר מזל לעוברי אורח ברחוב, לאזרחים אשר מגיעים למקומות ציבוריים שונים, כגון: סופר מרקט, בנק, בית מלון, אולם אירועים לחתונה או מסיבה של קרובים ובעקבות מפגע שאינו בטיחותי, הם נופלים, מחליקים, מקבלים מכה חזקה בראש או כל תאונה קשה אחרת אשר גורמת נזק לנפגע ולעיתים נזק בלתי הפיך אשר מותיר נכות.
עקרונית מקומות ציבוריים וכמו גם עיריות מונציפליות מבוטחות בדר"כ מפני מפגעים שונים בביטוחי אחריות כלפי צד ג' , על מנת להבטיח כי אם תתרחש תאונה באזור שבשליטתם , יוכלו הנפגעים לקבל פיצוי בגין נזקיהם, אך ראשית ולפני שדנים בשאלת הנזק, צריך להוכיח שהגוף הציבורי אחראי לקרות הנזק, כלומר התרשל.
כאשר לאדם נגרמת תאונה כתוצאה ממפגע בכביש או מדרכה ברחוב ולעיתים גם כתוצאה מתאורה עמומה וכזו שאינה מאירה באופן הולם את הרחוב ובתוך כך אדם לא מבחין במפגע הקיים ברחוב, צריך להוכיח מעבר לעובדה כי קיים מפגע, כי המפגע הוא חמור וכי אדם סביר ש " שם פעמיו אל הדרך" לא יכול היה להבחין במפגע כדי שיקבל פיצוי בגין נזקיו. אם הנפגע לא היה ער לדרכו ולא שם לב למפגע ,הרי שזהו מפגע סביר אשר לא יגרום לכך שייחס לעירייה רשלנות ועל כן לא יחייבה לפצות את האזרח בשל נזקיו.
לשם האבחנה בין מפגע סביר למפגע בלתי סביר ולשם קבלת פרשנות משפטית נכונה שתייחס רשלנות לגוף הציבורי, צריך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום זה וידע ליתן ייצוג הולם וכזה שיניב תוצאות חיוביות, קרי פיצוי לנפגע בגין נזקיו.
לא פעם תביעות נזקין בגין נפילות ברחוב או נפילות במקומות ציבוריים נדחות על ידי בית המשפט משום שהנפגע "לא הוכיח" שהיתה רשלנות לנתבעת, קרי לגוף הציבורי ועל כן חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בנושא.
ישנם מקרים אחרים של החלקה במסעדה, נפילה בבית מלון, כגון: בשפת הבריכה, באולם אירועים אשר עלולים תביעותיהם להדחות בבית המשפט אם לא הוכחה רשלנות.
חשוב להבין, כי לאחר קרות תאונה במקומות ציבוריים,תאונות ברחוב צריך להוכיח, קודם ,רשלנות זו המשוכה ראשונה שצריך לעבור ורק לאחר מכן דנים בשאלת הנזק, כלומר מה הפיצוי ההולם שיש לשלם לנפגע על מנת לפצות על הנזק שנגרם לו.
משרדינו יצג לקוחות רבים אשר נפגעו בתאונות שונות במקומות ציבוריים ובזכות מקצועיות משפטית וניסיון רב בתחום קיבלו פיצוי הולם לנזקיהם.
בהרבה מקרים תאונות שונות אשר גרמו לנפגע לפריצת דיסק , נדחות על ידי חברות הביטוח ו/או המוסד לביטוח הלאומי ו/או משרד הביטחון (אם אירעו במסגרת שירות הצבאי) וזאת מאחר וקיים פער של זמן בין מועד הפגיעה לבין הפעם הראשונה שהתלונן על כך הנפגע בפני רופא ופער הזמן מקשה על הנפגע להוכיח כי התאונה היא זו שגרמה לפריצת דיסק ועל כן אם סבלת מחבטה, חבלה , מהלומה בגב מיד יש לפנות לרופא ולהתלונן על כך , על מנת שהאבחנה הרפואית תתרחש מוקדם ולא יהיה קושי להוכיח קשר סיבתי בין עצם קרות התאונה לפריצת דיסק ממנה סובל הנפגע.
יודגש, כי לא בכל מקרה אפשר לזהות,מיד לאחר התאונה, כי כאבי גב ו/או עם הקרנה לרגל הם הסימפטומים של פריצת דיסק .
פריצת דיסק בדרך כלל תאובחן על ידי ביצוע בדיקת הדמיה מתאימה (בדיקת C.T.או M.R.I.) ולכן, מומלץ לכך מי שסובל מן הסימפטומים שתוארו לעיל, לדרוש לעבור בדיקת הדמיה מתאימה בהקדם האפשרי לאחר תחילת הופעת הסימפטומים של כאבי גב, הגבלה בתנועת הגב וכאבים המקרינים לעיתים לגפיים.
ככל שמועד התאונה מתועד בחומר הרפואי- במסגרת תלונות הנפגע, מוקדם יותר , קרי בסמוך לקרות האירוע , כך יהיה לעורך דין המייצג את הנפגע קל יותר להוכיח, כי התאונה היא זו שגרמה לפריצת הדיסק ובתוך כך למצות זכויותיו לפיצוי בגין נזקי התאונה.
כך למשל טיפל משרדינו במקרה של שמאי מקרקעין במקצועו , אשר הוזמן לאמוד נכס, בית פרטי שהיה בשלבי בניה, ללא גרם מדרגות. התובע החליק ברדתו משיפוע בטון שעליו אמור היה להבנות גרם מדרגות ונפל בחוזקה על הישבן. התובע בעת נפילתו ארצה חש חבטה חזקה בגב , אך קם והמשיך עבודתו כשחשב ,כי הכאב "לא רציני" ויחלוף עם הזמן.
לאחר שבועיים במהלכם חש התובע כאבים בלתי פוסקים בגבו, פנה לאורטופד ולאחר ביצוע בדיקת CT התברר כי התובעת סובל מפריצת דיסק קשה המחייבת ניתוח.
התובע הוכנס בדחיפות לניתוח לאחריו נדרש לתקופת שיקום ארוכה וכשהגיש תביעה למוסד לביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה , תחילה דחה המוסד לביטוח הלאומי תביעתו בטענה כי לכאורה לא קיים קשר סיבתי בין התאונה לפריצת הדיסק וזאת לטענתם לנכח העובדה כי רק לאחר שבועיים התלונן על כאבי גב בפני רופא אורטופד ועל כן לשיטתם פריצת הדיסק לא כתוצאה מהנפילה בעבודה.
משרדינו הגיש ערעור לבית הדין לעבודה ולאחר ניהול משפט באופן מקצועי, אשר הוכיח כי פריצת הדיסק ארעה בעקבות אירוע הנפילה בעבודה, קיבל המוסד לביטוח הלאומי את תביעתו של התובע ושבנו למצות את ההליכים מול המוסד לביטוח הלאומי לקבלת דמי פגיעה ותגמולים בגין שיעור הנכות הצמיתה שנותרו לתובע תוצאת התאונה.
חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתחום , על מנת לקבל יעוץ נכון מול איזה גורמים יש למצות את זכויותיך וכיצד לעשות כן.