אז הנה, קראנו כמה כתבות ופרוספקטים אודות מערכת הבית החכם, והשתכנענו. נראה ברור כשמש שהמערכת תספק לנו נוחות, חסכון ויעילות. השאלה הבאה שנשאלת היא איך בוחרים מערכת בית חכם? על מה לשים את הדגש? אילו נקודות חשובות צריך לקחת בחשבון? וכדומה.
ראשית כל, כאשר ניגשים לשאלה איך בוחרים מערכת בית חכם, מומלץ להתחיל מהשאלה מתי. השלב שבו נפנה לחברה מקצועית בתחום הוא המרכיב המכריע באיפיון המערכת, האפשרויות שעומדות בפנינו והמחיר. ככל שהשלב יהיה מוקדם יותר, כך טווח האפשרויות שלנו בבחירת המערכת יהיה גדול יותר. לחלופין, ככל שהשלב מאוחר יותר, כך מבחר המערכות ואפשרויות התפעול שיעמדו בפנינו יהיה נמוך יותר.
דוגמא אחת לחשיבות שלב הפנייה ליעוץ מקצועי היא הדוגמא הקיצונית של בית קיים ומאוכלס. איך בוחרים מערכת בית חכם במצב כזה? התשובה היא : בוחרים ממגוון מצומצם ביותר של מערכות אשר לא דורשות חיווט חיצוני ושינויים אדריכליים. ניתן למצוא בשוק מערכות המבוססות על השחלת סיב אופטי במערכת החשמל הקיימת; בצורה כזאת לא נדרש להעביר כבלים על גבי הקירות ולכער אותם. הפתרון קיים, אך המבחר של המערכות קטן ולא בטוח שניתן ליישם בהן את כל האפשרויות הקיימות של תפעול מכשירים ביתיים.
לעומת זאת, כאשר מדובר בבית שנמצא עדיין בשלבי תכנון ראשונים, השאלה איך בוחרים מערכת בית חכם היא פתוחה ומאפשרת מגוון רחב של אופציות. שילוב של יועץ מקצועי בתחום מערכות בית חכם מאפשר לאדריכל לתכנן נכון את החללים הדרושים (כגון המקום ללוח חשמל גדול, לאינטרקום טלוויזיה בעל מסך מגע וכדומה). בשלב הזה ניתן לאפיין את המערכת ולהתאים אותה לכל אופציה רצויה.
מומלץ בכל אופן להכין את התשתית למערכת הבית החכם בצורה כזאת שתכלול את כל החללים וציוד קצה עתידי. בצורה כזאת ניתן יהיה להוסיף מכשירים בקלות. בנוסף לכך, תוכניות חשמל שכוללות מראש את התשתית הנדרשת למערכת הבית החכם, מקילות על אנשי המקצוע בשלב הביצוע, ומביאות לחסכון בעלות התקנת המערכת.
לסיכום, אם אתם כבר שואלים איך בוחרים מערכת בית חכם, מומלץ לשנות מעט את הגישה ולשאול מתי לבחור אותה. שילוב נושא הבית החכם בשלבים המוקדמים של תכנון הבית יאפשר לכם חופש פעולה מירבי באיפיון, תכנון, ביצוע ותפעול המערכת להנאתכם המירבית.