מחיר בית חכם הוא סוגיה שמעסיקה לקוחות פוטנציאליים רבים. היתרונות הברורים של הבית החכם מושכים אנשים רבים; כולנו היינו רוצים לגור בבית שיודע לכבות את האורות ולנעול את השערים לבד כאשר אנחנו יוצאים לעבודה, להוריד את התריסים בשעות החום, להפעיל את מדיח הכלים ואת מכונת הכביסה בלילה ולהתכונן לקבלת פני הדיירים על ידי הדלקה מבוקרת של המזגנים והתאורה לקראת חזרתנו מהעבודה בערב. יחד עם זאת, כאשר נרצה לברר מהו מחיר הבית החכם, ניתקל בטווח מחירים כה גבוה שנתקשה לרוב לקבל החלטה.
מחיר בית חכם מורכב מגורמים רבים שיכולים להשתנות מבית לבית. ראשית כל, מדובר בעלות של איפיון ותכנון המערכת, שצריכה להיעשות על ידי בעלי מקצוע. אנשים רבים אינם מודעים לאופציות השונות שמערכות הבית החכם מאפשרות; על נותן השירות בתחום לספק להם תמונת מצב רחבה ולהציג את כל האפשרויות של המערכת. מרכיב נוסף של מחיר הבית החכם הוא, כמובן, הכנת התשתית: כבלים, בקרים, מתגים ולוח חשמל. כאן מדובר בעלות המוצרים וגם בעבודה של אנשי מקצוע.
יש לציין שככל ששלב ההקמה או התכנון של הבניין מוקדם יותר, כך מחיר הבית החכם יהיה נמוך יותר. יש לציין, לעתים שילוב של מערכות בית חכם עשוי לדרוש שינויים אדריכליים בדירה. לכן, אם עוד בשלב התכנון של הבית משולב יועץ בתחום, ניתן בעלות נמוכה יחסית להפיק תוכניות יכילו את התשתית הנדרשת ואת המבנה הרצוי של הבית או הדירה. אם התשתית קיימת בבית עוד בשלב התכנון, מחיר הבית החכם צפוי לרדת בכ-% 20.
יש לציין, שקיימות מערכות בית חכם חדשניות ומשוכללות, אשר מאפשרות, למשל, התחברות למוקד בטחון מאויש, שליחת הודעות חירום וכדומה. מערכות כאלה יקרות יותר מהמערכות הרגילות ויש לקחת זאת בחשבון. כמו כן, תוספת של ציוד קצה תוסיף למחיר של בית חכם קיים.
לסיכום, על פי הערכות שונות, מחיר בית חכם יכול לנוע בטווח רחב מאוד מכעשרת אלפים שקל ועד למאות אלפי שקלים. מרכיביו העיקריים של מחיר הבית החכם הם מספר המעגלים הנדרשים, שימוש באופציות מתקדמות ושלב הבנייה של הבית.