מה קורה לצרכנים ברחבי העולם.
האם כולם מרגישים את ההאטה הכלכלית והמיתון העולמי.
האם כול מה שאנו קוראים בעיתונים, רואים בטלוויזיה ושומעים בחדשות אכן נכון הוא.
מסתבר שכן. אזרחי העולם בהאטה כלכלית דרסטית ואפילו דרמתית.
אזרחי העולם מודאגים מהמצוקה הכלכלית של הדורות אחריהם דהיינו צאצאיהם, וזאת בגלל חוסר ההשתכרות שלהם כיום, עלות יוקר המחייה, העזרה לילדיהם, והתרוקנות הקופה שלהם עקב סיבות אלה ועקב הוצאות תוחלת החיים המתמשכת.
גם בעלי העסקים מדווחים על פחות קניות, הצרכן יותר חושש מלפתוח את הארנק, וזמן ההתלבטות אם לרכוש או לא אורך יותר זמן ובסוף ברוב המקרים ההחלטה לא. בעיקר בתחום המותרות קרי ביגוד, רהיטים, בילויים, וכ"ד.
אנשים הרבה יותר חרדים, חרדים מהמחר,
כ-יועץ עסקי אני חש שאנשים לא מאמינים כי הכלכלה תתאושש, אנשים מבינים שאין סיבה הגיונית לכלכלה להתאושש, בטח לא בתקופה של שלום,
בארצות הברית של אמריקה הגדולה מדווח כי 14% ממשקי הבית דיווחו כי שנקלעו לבעיות קיום פיננסיות בעוד ש 34% טוענים שהם לא בטוחים מבחינה פיננסית (בשקלול כללי מדובר על 50% מאזרחי ארצות הברית שלהם יש התערערות פיננסית (למעלה מ-100 מיליון איש רק באמריקה)
כ-יועץ עסקי אני יכול להוסיף שלא כמו בתקופות מיתון קודמות יותר ויותר אנשים ועסקים לא רואים את האור בקצה המנהרה וזה בהחלט הגיוני מאחר והקדמה וההתפתחות הטכנולוגית בעשורים הקודמים עשו את הקפיצה הענקית שלהם ואילו היום אין כבר לאן לפנות, כול פיסת אדמה מוצתה, כול מוצר נוצל מכול כוון ושווק בכול צורה או וורסיה, לאנשים אין את אותו כוח קנייה שהיה לו בתקופת הצמיחה הענקית שהייתה. הטכנולוגיה גבתה קורבנות כבדים בתחום התעסוקה ובהון האנושי,
כ-יועץ עסקי אין אני בכלל מאשים את הממשלות.
מה להם ולזה?
מה הם יכלו לעשות בכדי לעצור בכוח את הטכנולוגיה והריבוי?
האם ע"י שינוי המשטר חזרה לשיטת הסוציאליזם אכן היה פתרון. לא ולא.
ממשלות לא אשמות, המציאות שיצרו בני האדם הביאה את הכלל לקריסה הזאת.
והשאלה הגדולה. איך מתקנים.
בתקופות קודמות, מלחמה, יצרה פרוספריטי.
היום מלחמה תיצור הרס מבלי יכולת לתקן בגלל כול הטכנולוגיות וחובה לשמור על שלום ובטחון, אסור להיגרר למלחמות.
אז איך בכול זאת יוצאים מהמצב.
בואו נסתכל על סין ועל הודו.
בסין לדוגמא קובעים את קצב הצמיחה לשנים 2012-2013 ל8% מה שבשאר העולם הצמיחה עומדת סטטית על% 2 או 3%.
סין, המזרח, והודו, עדיין נחשבות לארצות עם ביקוש לצריכה נמוכה, כאשר הודו שהינה החצר התעסוקתית האחורית של המערב השכר המוצע לעובדים שם הוא מעבר להוצאות המחייה הזולות וגם מהציפיות האישיות של כול אחד ואחד, הגם שמצב זה יכול להשתנות במהירות בדיוק כמו שקרה לשאר מדינות העולם.
אז מה עושים במערב בכלל ובישראל בפרט.
האמת: אני לא חושב שלמישהו יש תשובה ברורה לשאלה הזאת, תשובה החלטית, כול פעולה שנעשית היום במערב לשיפור המצב רק דוחה את הקץ קדימה יותר (לדוגמא הלוואות ואגרות חוב שמנפיקות מדינות המערב דוחות את הפירעון לשנים שנים קדימה) אבל האם בקדימה הזאת יהיה פתרון? לא בטוח...
ולכן כול אזרח וכול עסק כאן במדינת ישראל חייב להתייעלות.
לא בכדי התפתחו כול תכניות הראליטי בתחום החיסכון, בתחום ניהול תקציב המשפחה, בתחום הקאוצינג האישי, למרות שהם מלאות תכנים שיווקיים ותוכנית ראליטי לא משקפת את המציאות האמתית אלה כולה מבוימת עדיין הצורך בקאוצינג וביעוץ עסקי פרטני לכול אדם או עסק הינו קורח המציאות הקיימת.
הפרט לא יוכל לשנות את הכלל. אבל הפרט יוכל לשנות את ההתנהלות שלו וזאת ע"י עזרה של יועץ עסקי או יועץ שיווקי שיוכל להעמיד את עסקו או המיזם שבחר לעשות מעלה מעל פני המים. שהרי הצריכה לא תגמר, הביקוש לא יחדל, הרכישה לא תפסק, המטרה שפעולות אלה ייעשו בבית עסקך שלך בעקבות היכולות של העסק.
אין להתייאש, אנו במציאות חדשה, ההפך אנו במציאות שעסקים חדשים או מחודשים דווקא עכשיו יכולים לבלוט ולהתבלט.