גמילה מעישון הוא תהליך שיגרום לכם להפסיק לעשן ולשוב לבריאות המיטבית ולסיפוק.
ההתמכרויות מתחלקות כך:
* הרגל: חקרו ומצאו שכל פעולה שמשתמשים בה בקביעות לאורך שלושה שבועות הופכת להרגל אוטומטי. כך נוצרים טריגרים ומצבים המפעילים את הצורך לעשן.
* התמכרות פיזית: התמכרות לחומר ניקוטין שבסיגריה שמשפיע על המוח. מספר הקולטנים שבמוח נקבע בשלב העוברי. תחילה הם רדומים עד שמתחילים לעשן והם מתעוררים 'לחיים'.התמכרות פיזית היא מהירה מאוד.
* תלות רגשית: אדם שמעשן לאורך תקופה מקבל זאת כדרך ואורח חיים וכדימויו העצמי בפני אחרים ובפני עצמו. הסיגריה היא כמו "חבר" שנמצא איתו כל הזמן. קשה להיפרד מחבר שליווה אותך בכל המצבים והיסטואציות המלחיצות והקשות. תמיד ידעת שיש שם מישהו שיקל עליך במצבי לחץ.
אז מה לעשות כדי להפסיק לעשן סוף סוף?
* לשבור את ההרגל הזה. יש להתמיד בהפסקה מוחלטת של עישון לשלושה שבועות (זוכרים שדיברנו שהתרגלות היא לעשות משהו מסויים במשך 3 שבועות?). חיסול מוחלט של ההרגל אורך מספר חודשים נוספים.
* אם הפסקתם לעשן לאורך 5 ימים - החזרתם את הקולטנים למצב תרדמת. אפשר להשתמש בתרופות ועזרים שיקלו על שאיפת הניקוטין בהדרגה עד להפסקת עישון מחולטת.
* פתרון לבעיית התלות הרגשית. זה החלק היותר בעייתי, תלוי כמה אתם קשורים לסיגריה. ישנן קבוצות תמיכה וסיוע לאלו הרוצים להיגמל, צריך הרבה כוח רצון.
לאט לאט תרגישו הרבה יותר טוב, גם גופנית וגם נפשית. הכושר שלכם ישתפר, הריאות יתנקו, השיניים כבר לא יצהיבו ותרגישו הרבה יותר טוב עם עצמכם ואנשים ירגישו הרבה יותר נוח לידכם.
בהצלחה לכל מי שמבקש להפסיק לעשן!