המסעדות הפכו זה מכבר לזירת בילויים מרכזית בישראל. עם זאת, הרבה מהן לא מושכות את הלקוח בזכות מנות מיוחדות, שכן יש תפריט די "קבוע" שנצפה לראות בכל בית קפה או מסעדה מהשורה. מה אם כן מבדיל בין מסעדה למסעדה? כאן נכנס לתמונה נושא הציוד למסעדות.
ציוד למסעדות – כלי מטבח
כשאנו מגיעים למסעדה, אנו רוצים להתפנק לא רק על האוכל, אלא גם על החוויה וכלי מטבח מיוחדים הם בהחלט חלק חשוב ביצירת החוויה המיוחדת. כל למשל, הגשה על צלחת מרובעת תיחשב למיוחדת יותר מאשר הגשה על צלחת לבנה ועגולה כמו בבית. הסכו"ם צריך להתאים למנות המוגשות, אחרת הדבר יעצבן את האורחים ויהרוס את החוויה כמכלול. לדוגמה, אם הלקוח הזמין סטייק, הוא צריך לקבל אותו עם סכין המתאימה לחיתוך בשר ולא סכין האוכל הרגילה. גם מפות ומפיות משחקות תפקיד חשוב, שכן מפות ומפיות מבד הם סימן ההיכר של מסעדות יוקרה.
ריהוט מקצועי ואיכותי
כמובן גם לריהוט יש השפעה מכרעת על מראה המסעדה ונוחותה. כיסאות נוחים ומרווחים יאפשרו ליהנות יותר מהאוכל, וישאירו את הסועדים זמן רב יותר במקום. ככל שיותר זמן הלקוחות יבלו במסעדה, כן יזמינו יותר דברים מהתפריט. לעומת זאת, כיסאות לא נוחים יזרזו את האורחים לסיים את האוכל כמה שיותר מהר וללכת. נוחות הישיבה, ואווירה נחמדה בכלל, משפיעים במידה רבה על ההחלטה של הלקוח האם לחזור למקום מסוים.
בנוסף, ריהוט מיוחד יכול לתרום רבות לייחודיות של המסעדה. שולחנות, כיסאות וספות בריפוד מצבע וממרקם מיוחד ימשכו את העין וישתלבו היטב עם עיצוב הקירות והאביזרים הנוספים במקום, והמכלול של כל הדברים הללו יוצר את האווירה במסעדה. מסיבה זו חשוב ביותר להשקיע בציוד למסעדות.
ציוד למסעדות – מטבח נוח
שום עיצוב ושום כלי מטבח לא שווים הרבה אם האוכל במסעדה לא מוגש אל השולחנות בתוך זמן סביר. מטבח המסעדה צריך להיות מאובזר בציוד נוח לשימוש, מאיכות מעולה, ומעבר לכל, בטיחותי. בנוסף, חשוב במיוחד לסדר את כל הציוד למסעדות בצורה ארגונומית נכונה, שכן יש לחסוך בכל תנועה מיותרת של השף והטבחים שלו. מטבח המאובזר בכל הציוד למסעדות שדרוש לשף יאפשר לו להוציא את המנות מהר יותר, ותכונה זו מוערכת מאוד על ידי הלקוחות.
חשוב ביותר לתת את הדעת לבחירת הציוד עצמו, כגון בחירת תנורים, כיריים וכיורים. לצורף העניין אפשר להתייעץ עם אנשי מכירות שונים, אך הדרך הטובה ביותר היא לשאול את השף עצמו באיזה ציוד למסעדה נוח לו יותר להשתמש.
מסעדות הן ללא ספק אחד מהדברים החשובים ביותר בתרבות הפנאי בכל מדינה, וכמובן גם בישראל. עם זאת, האוכל הוא לא הנתון היחיד שקובע, שכן גם האווירה במסעדה תשפיע רבות על הלקוחות. מסיבה זו חשוב ביותר להשקיע בציוד למסעדות את כל המחשבה הדרושה, וגם תקציב לא מבוטל.
למגוון רחב של מוצרים או ייעוץ מקצועי כנסו כבר עכשיו לחברת קרניטל http://www.karnital.co.il ואנחנו נשמח מאוד לעזור.