למרות המחאה החברתית והשינויים הכלכליים שמתרחשים במזרח התיכון, מחיר הסולר והדלק כל הזמן עולה. נכון להיום בבוקר מחיר של הבנזין הוא 7.8 שקל. המחיר של סולר אשר בדרך כלל זול יותר משמעותית מהדלק נהיה מאוד גבוה. ההשפעה של מחירים גבוהים של דלקים משפיעה על כלל התעשייה. הקבלנים משלמים יותר כסף על ההוצאות של שימוש של רכבי עבודה וביחד עם עליית מחירים של מוצרים נוספים במשק הלקוח מקבל עלות יותר גבוה של דירות.
עליית מחירים של סולר
עליית מחירים פוגעת לא רק בחברות רבות אלא גם באנשים שכירים שיש ברשותם מכוניות שפועלות על סולר. גם המצב הביטחוני משפיע על עליית מחירים כללית ובין היתר על מחירי הנפט.
מחירי הסולר בישראל בגבוהים מאוד כבר הרבה שנים ולמרות כל המחאות הציבוריות וההפגנות בתל אביב, עדיין אין פתרון למצב.
מה עושים עכשיו?
כל עוד המחירים גבוהים, כדי לצמצם בנסיעות ובשימוש כללי של כלי הרכב ללא קשר לסוג הבנזין אם מדובר בדלק או בסולר.
שימוש בכלי רכב חשמליים מהווה איום על התעשייה אך נראה שיעברו שנים רבות עד שכולנו נסעה ברכביםפרטיים בכבישים. במדינות רבות באירופה הממשלה מסבסדת לאזרחים אחוז ניכר ממחיר הרכב החשמלי אך נראה שבישראל זה יכול להיות סוג של חלום שאולי מתי שהוא יתגשם. המחירים בחו"ל הרבה ויותר זולים גם של הרכב וגם של הנפט.
מה צפוי לנו בעתיד?
סביר להניח שהמחירים לא יעלו בצורה משמעותית יותר מדי אך סיכוי נמוך שתהיה ירידה משמעותית. לחברות שיש להם שימוש בצי רכב רחב כדי לחתום על חוזה עם חברות דלק על מנת לקבל הוזלה או אפילו לחשוב על חברה למכוניות חשמליות כפתרון למצב.
המידע בחסות אס.או.אסאנרגיה המומחים לשיווק סולר.