אחד מהתוצרים האהובים והחביבים במיוחד של אפיה ביתית הן כמובן העוגות. המגוון העצום של מתכוני עוגות, האפשרות להכין אותן מתוקות או מלוחות, חמצמצות או אפילו חרפרפות, הופך את העוגות לאחד מהעוגנים המענגים של אפיה ביתית פשוטה ומשמחת. האהבה הגדולה שילדים צעירים רוכשים לשלבים השונים של הכנתן – ערבוב החומרים, לישת הבצק וכמובן העיצוב המקורי של כל עוגה, הופכים את הכנתן לחוויה יצירתית לכל המשפחה.
לטובת מי מאיתנו שעוד לא אין לו קילומטראז' ארוך במסלול בין השיש לתנור האפייה, יובאו להלן כמה טיפים קטנים שהופכים אפיה של עוגות למוצלחת יותר:
- הכנה מראש של הבצק – אם תרצו לארגן מראש פעילות אפיה נפלאה עם הילדים אבל אין לכם מושג מדויק מתי תתפנו למשימה, תוכלו להכין בצק של עוגותאפילו 3-4 ימים מראש ולשמרו במקרר. כשיגיע הרגע הנכון כל שתצטרכו הוא לעצב עם הקטנים את העוגות ולעבור לשלב האפייה
- קשה זה לא בשבילנו – עוגות קשות עושות חיים קשים לשיניהם של קטנים וגדולים. מלבד ההקפדה על זמן אפיה מדויק, כדי למנוע התקשות רצוי לא ללוש את הבצק יותר מדי, בעיקר אחרי שלב הוספת הקמח לתוכו ולדייק בכמויות המופיעות במתכון. מעבר לזה, ניתן בהחלט להמיר את החמאה ו/או המרגרינה המופיעות במתכון המקורי בשמן תירס או מרגרינה על בסיס שמן תירס, מה שבדרך כלל יוביל לתוצאה רכה ונימוחה יותר בפה
- שמירה על "גבול העוגה" – לעוגות יש תכונה להמשיך להתרחב, להתארך ולצאת מגדרן לא רק בזמן אפיה אלא גם לאחר ההוצאה מהתנור. כדי למנוע תופעה זו הפוגעת בצורה שלהן, מומלץ להכניס את התבנית עם העוגות למקרר כ- דקות לפני תחילת האפייה.
- הימנעות מאפיית יתר – כדי למנוע את המשכם של תהליכי אפיה לאחר ההוצאה מהתנור, חשוב מאד להפריד את העוגות מהתבנית מיד לאחר ההוצאה מהתנור (באין הוראה אחרת במתכון, כמובן)
- לשמור על יצירתיות בעיצוב – עזבו אתכם מתבניות מעוצבות או כלי חיתוך. העיצוב היפה ביותר של עוגותהוא, כמו במקרים אחרים של אפיה, הוא כזה אליו תגיעו בעצמכם בעזרת דמיונכם הפורה וידיכם הטובות.
אפיה נעימה!