אין ספק שטרנד ה'ללא גלוטן' תפס תאוצה בתקופה האחרונה, והוא משתלט בהצלחה על תפריטים רבים. ויש לזה סיבה טובה: האנשים שהסירו את הגלוטן מהתפריט שלהם והכניסו במקום יותר פירות, מאפים ללא גלוטן,לחמים ללא גלוטן ונמנעו מסוכרים, הגיעו לתוצאות בריאותיות מרשימות תוך זמן קצר. אז מהו טרנד ההימנעות מגלוטן?
קצת על הגלוטן..
גלוטן הוא חלבון שקיים ברוב סוגי הדגנים הנפוצים, ובניהם החיטה המוכרת לנו. היתרון העיקרי של חלבון זה הוא העובדה שהוא מאפשר להפוך קמח לבצק, הגלוטן הוא 'הדבק' של הלחם, הוא אינו מסיס במים. אך מהצד השני, לגלוטן אין שום יתרונות תזונתיים. ההפך הוא הנכון: קיימים מחקרים ואנשים המאמינים שהגלוטן אפילו מזיק לבריאותנו, והם נמנעים ממנו כמה שאפשר.
דיאטת 'ללא גלוטן'- אפשרית?
סביר להניח ששמעתם את צמד המילים 'דיאטת גלוטן'. דיאטה הכוללת במרכזה הימנעות מוחלטת מגלוטן היא תופעה שכיחה בתחום הדיאטות לאחרונה, ומי שהקפיד לשמור עליה ועל אכילת מאפים ללא גלוטן במקביל להימנעות מסוכרים, העיד שחווה שיפור בריאותי מסחרר. במקביל לטרנד הדיאטות, קיימים עד כשני אחוזים מהאוכלוסייה שגלוטן הוא ממש כמו רעל עבורם: הגוף שלהם לא מעכל כמו שצריך את המרכיב המרכזי בגלוטן (גליאדין) , ואכילת מאכלים המכילים גלוטן מזיקים למערכת העיכול שלהם (למעי הדק בעיקר). אנשים אלו הם חולי הצליאק והם חייבים להימנע מאכילה של מאפים עם גלוטן.
לחמים ללא גלוטן- משימה אפשרית וטעימה
ויתור על הגלוטן באופן מוחלט ועל הסוכר גם כן, הוא צעד ענק בדרך לתזונה נכונה. הגלוטן, שכאמור אין לגוף שום תועלת בו, נמצא ברוב המאפים המתוקים והמלוחים המשמנים שאפשר לחשוב עליהם. עברו עוד היום ללחם ומאפים ללא גלוטן ולא תצטערו על זה.