לפני שנתחיל להסביר האם האתר שאנחנו משתמשים בו הוא טוב למטרותינו , נסביר על אתרי העלאת תמונות:
אתרי העלאת תמונות מספקים לנו את האפשרות לעלות תמונות ממחשבו אל הרשת בעזרת אחסון של אותו אתר שאנחנו משתמשים בו , השירות הוא חינמי לגמרי , והוא משמש אותנו לעלות תמונות בשביל לשתף עם אחרים , זה המטרה העיקרית של האתר מסוג זה . נסביר בקצרה כיצד זה עובד בקוד , כאשר אנחנו מעלים תמונה לאתר , התמונה נטענת בצד הלקוח (בדפדפן) ולאחר מכן היא נשלחת לשרת , השרת מעבד את התמונה ושומר אותה באחסון , המתכנת דואג לאחר סיום הפעולות הללו לעביר את הגולש לדף המבוקש עם הקודים המוכנים להטמעת התמונה באתרים מסוגים שונים כגון: פורומים , בלוגים ועוד . ברוב האתרי העלאות תמונות מספקים קודים של: קישור לעמוד הנוכחי , לתמונה עצמה ,קוד להטמעה בפורומים ובאתרים רגילים. עד כאן זה המדריך הקצרצר להבנת הרעיון של המערכת העלאת תמונות מבחינה תאורתית ותכנותית .
כיצד נוכל לדעת האם האתר שאנו משתמשים בו הוא טוב למטרותינו ?
המטרה של כולנו זה להשתמש באתר טוב שיוכל לאחסן אצלו תמונות לטווח כמה שיותר ארוך , בשביל לבחור אתר טוב למטרה העיקרת , אנחנו נבדוק אותו על פי מספר אלמנטים דומיננטים :
1) וותק - אתר עם וותק זה אתר חזק ללא צל של ספק , רוב הסיכוים שהאחסון שלו ישמור לנו את התמונות לטווח ארוך מאשר אתר חדש שהוקם לפני זמן קצר , לכן האלמנט הזה חשוב ועיקרי .
2) מערכת - מערכת משכוללת של העלאת תמונות גם מצביעה על אתר עם כוח מבחינה כספית , מערכת שמסננת סוגי סיומות ומאבטחת את האתר יותר טוב , הסיכויים שלה לשרוד ברשת גדולה יותר , ורוב הסיכויים שלבנאדם שהקים את אותה מערכת יש כסף , שכסף שווה כוח בימינו .
3) חוות דעת - היום יש הרבה גולשים שמשאירים חוות דעת על אתרים , זה כלי מאוד חזק בשוק שנותן לנו אינדיקציה על אתר מסוים שאנחנו רוצים לדעת אם הוא טוב למטרותינו , חוות דעת ניתן לבדוק באתרי מאמרים , פורומים למיניהם וגולשים אשר משתמשים באתר .