הסכנות הטמונות באיטום לקוי
על כך שהבית שלנו הוא מבצרנו אין עוררין וזאת הסיבה מדוע יש לדאוג לתקינותו כל הזמן כדי שהמגורים בו והשהייה בו יהיו בטוחים ונעימים.
אבל בעייה אחת מעיבה תמיד על המבנים ובאה לידי התייחסות ב שיפוץ דירות במיוחד והיא חדירת מי הגשמים בהיעדר איטום מתאים או תקין. היות ועבודות איטום נחשבות לחלק בלתי נפרד מהליך בנייתו של כל מבנה, חייב כל מבנה להימסר כשהוא תקין והוא אטום בפני מים. אבל בפועל המצב הוא לא כך היות ופעמים רבות תהליך איטום לא מתבצע כראוי או לא מושלם עד סופו והליקויים מתחילים להופיע במצבים שונים המאפיינים מצבי רטיבות הידועים למרבית בתי האב בישראל.
הבעיה הולכת ומחמירה כאשר מדובר במבנים ישנים יותר ולא ב בניית וילות חדשות, מן הסתם, היות ובאופן טבעי חומרי האיטום נשחקים עם הזמן ויש צורך לחדש אותם מידי תקופה- תלוי כמובן בעמידות חומרי האטימה בהם השתמשו.
מוגנות של כל מבנה תלויה בשני אלמנטים עיקריים שהם איטום ו בידוד כאשר בזה האחרון הכוונה היא להפרדה של כל גורם סביבתי מזיק מן המבנה כמו רעש, חשמל ואז נתקלים במושגים כמו בידוד אקוסטי, בידוד חשמלי ועוד.
אחזקת מבנה היא לא עניין של מה בכך והיא לא מסתכמת רק ב עבודות שלד בסיסיות, היא טומנת בחובה תקלות רבות לאורך כל הדרך.
בעיות כמו אלו שדובר כאן שעיקרן בחוסר איטום הן בעיות שעל בעלי הבית לטפל באופן מיידי אחרת הן גורמות לא רק לנזקים אסתטיים כבדים אלא גם להוצאות כספיות רבות וגדולות.
בעיות הנובעות מאיטום לקוי כמו רטיבות וכיוצא בזה הולכות ומתפשטות במהרה והן אינן נשארות בקנה מידה קטן. כתמי רטיבות מתפשטים במהירות, תקרות וקירות המבנה מתחילים להתקלף וההמשך ידוע.
אבל חשוב להבין, לא מדובר רק על נזקים סביבתיים ואסתטיים אלא גם על השפעה מכרעת על עמידותו של מבנה וחוסנו. תקרה ספוגה במים אשר לא טופלה במהרה יכולה חלילה לקרוס על יושבי הבית ולכן אין עוררין על כך שיש לבצע טיפול מיידי כמו זיפות גגות או שימוש ביריעות ביטומניות כדי שהגג יהיה ערוך לקליטת כמות גדולה של מים ולנקזם החוצה ולא לתוך המבנה.