ביטוח נסיעות רגיל אינו מכסה נוסעים שסובלים מבעיות בריאותיות, כל חברת ביטוח מגדירה את המצבים הרפואיים אותם היא אינה מכסה. ככלל אלו כוללים אנשים הסובלים מסוכרת, קרוהן, סרטן, בעיות לב וכלי דם, מושתלי איברים, נשאי HIV, חולי אפליפסיה ומחלות כרוניות אחרות.
מי שסובל ממחלה כרונית ונזקק לטיפול רפואי חצי שנה עד שלושה חודשים לפני נסיעתו או לוקח תרופות באופן קבוע יצטרך לרכוש פוליסת ביטוח נסיעות לבעלי בעיה רפואית ולא פוליסה רגילה. הפוליסה המיוחדת אמנם יקרה יותר אך היא הדרך היחידה בה ניתן למי שסובל מבעיה רפואית לטוס לחו"ל עם ביטוח.
מה כוללת פוליסת ביטוח נסיעות לבעלי בעיה רפואית ?
הפוליסה כוללת כיסוי במקרים של תאונות, אשפוז וצרכים רפואיים אחרים ואינה מסייגת את הבעיה הרפואית הקיימת (שלא כמו בפוליסות בסיסיות). כמו כן, ניתן להוסיף סעיפים הכוללים התייחסות מיוחדת לבעיה הספציפית של המבוטח ולטיפולי רפואיים שעליו לקבל בעת שהייתו בחו"ל כמו למשל רכישת תרופות מסוימות. כמו כן, פוליסת ביטוח נסיעות לבעלי בעיה רפואית כוללת כמובן גם את הסעיפים המייחדים פוליסות ביטוח נסיעות כמו סעיף ביטוח מפני אובדן או גניבת כבודה, מסמכים, מצלמות, ביטול טיסה ואיחור טיסה וכן הלאה.
האם עדיף לרכוש פוליסות ביטוח מיוחדות דרך סוכנות ביטוח ?
כאשר רוכשים כל פוליסת ביטוח חשוב מאוד להתאים אותה לצרכי המבוטח וכמובן להבין בדיוק מה היא כוללת, מה הסייגים בפוליסה וכיד יש להתנהל כדי להפעילה. אם יש לכם סוכנות ביטוח שמטפלת בסוגי הביטוח האחרים שלכם, בהחלט ניתן לרכוש דרכה ביטוח נסיעות לבעלי בעיה רפואית. סוכן הביטוח שלכם ישמח לשבת אתכם ולהתאים את הפוליסה לצרכיכם. אם אין לכם סוכנות ביטוח שאתם מקבלים ממנה שירות קבוע, תוכלו לבחור סוכנות אחרת או אפילו לערוך ביטוח נסיעות לבעלי בעיה רפואית דרך הטלפון. המקור פחות חשוב כמו ההסברים וההתאמה למצב הרפואי הספציפי של המבוטח.
ביטוח נסיעות לנשים בהריון
כל סוכנות ביטוח תסביר לכם כי ביטוח נסיעות רגיל אינו מכסה נשים בהריון. הסיבה היא הסיכון הגבוה יחסית של נשים בהריון לפתח בעיות רפואיות במיוחד במצבי טיסה. עבור נשים בהריון שרוצות בכל זאת להיות מכוסות בזמן חופשה חשוב מאוד לדעת כי הפוליסות הבסיסיות לא מכסות אותן כלל, לא מכסות הריון חוץ רחמי ושמירת הריון לאחר השבוע ה-26. עד השבוע ה-26 להריון ניתן לרכוש פוליסת ביטוח נסיעות הכוללת גם כיסוי במקרה של בעיות רפואיות הקשורות להריון. מעבר לשבוע ה-26 חברות הביטוח ידרשו מן האישה תוספת תשלום. מעל לשבוע 30 להריון יש להצטייד באישור רפואי המעיד על כך שאין מניעה לאישה לבצע את הנסיעה. נשים שעברו את השבוע ה-36 להריונן נחשבות כלא כשירות לטיסה. ניתן לטוס רק במקרים קיצוניים ובהשגחה רפואית צמודה.