המודעות לנושא הבריאות הולכת וגוברת. כולנו יודעים עד כמה חשובה הפעילות הגופנית לשיפור איכות החיים, לשמירה על דיאטה ולבריאות שלנו בכלל. אך עדיין רובנו מתקשים לעשות את הצעד הראשון ולהתחיל להתאמן. אנחנו יותר מידי עסוקים בלמצוא דיאטות שונות ומשונות ודואגים למשקל ומראה גופנו.
נראה כי אין קל מלהתחיל דיאטה ולהתחיל תהליך הרזיה אבל להתחיל בפעילות גופנית קשה לנו מאד. מהי הסיבה לכך?
ראשית פעילות גופנית היא הרבה פעמים קשה מאד (ובודאי בהתחלה כשהכושר הגופני שלנו ירוד) ולכן נתפסת בעיני רבים כדבר לא נעים שיכול להגיע עד כאב.
שנית, באורח החיים המטורף שבו אנו חיים , כשכל דקה חשובה ומחושבת, הפעילות הגופנית נמצאת בתחתית סדר העדיפויות שלנו. תמיד קיימת חובה כלשהי שאנו חייבים לעשות לפני שנמצא זמן לפעילות גופנית. האמת, זה די קשה וגוזל זמו לנסוע לחדר הכושר, להתאמן, להתארגן ולהתקלח, להתלבש שוב, לארגן את התיק ורק אז לנסוע חזרה הביתה. רק המחשבה על זה מעייפת.
זה לא חייב להיות ככה. כיום מייחסים חשיבות לאורח חיים פעיל. הכוונה לכל הפעילויות שאנחנו עושים במהלך היום באופן רגיל המגבירים את כמות הוצאת האנרגיה שלנו. כאן הזמן לתת ליצירתיות שלנו להופיע:
השתמשו במדרגות במקום להתשתמש במעלית או במדרגות הנעות.
קומו מהכסא כמה שיותר פעמים במהלך היום.
לכו בכל הזדמנות, לא צריך אוטו כדי להגיע למכולת או לדואר שנמצאים במרחק מספר דקות הליכה.
החנו את הרכב במרחק רחוב או שניים מהמשרד או בקצה מגרש החניה.
צאו לשחק עם הילדים בפארק, כדור, תופסת, מחבואים. גם הילדים יהנו, גם אתם תהנו והקלוריות יישרפו.
כשחוזרים מקניות בסופר הכניסו הביתה רק שקית אחת כל פעם.
בנוסף, מחקרים מראים שלא חייבים שעתיים ספינינג כדי לשרוף קלוריות. ניתן להסתפק בפעילות גופנית מתונה (למשל הליכה מהירה) על בסיס יומי במשך שלושים דקות ביום לפחות.
להלן מספר טיפים שיעזרו לכם לשלב פעילות גופנית בסדר היום שלכם: קביעת מטרות
חשבו לעצמכם והחליטו מהן המטרות שהייתם רוצים להשיג. ברגע שתיהיה מטרה ברורה מול עיינכם תחושו שהמוטיבציה להתאמן עולה וזה יקל על ההתמדה שלכם. קבעו מלעצמכם טרות קצרות טווח (למשל הגברת קצב ההליכה כל שבוע) ומטרות ארוכות טווח (למשל הפחתת אחוזי שומן).
תכננו מראש
כבר הזכרנו שבימים העמוסים, פעילות גופנית אינה בראש מעינכם. בכל זאת, נסו לשלב פעילות גופנית ביומן שלכם כאחת מהפגישות ובסדר היום לאותו יום. כשזה יהיה כתוב לנו שחור על גבי יומן, יהיה לנו יותר קשה לנו להתעלם מזה.
המנעו מדפוס החשיבה "הכול או כלום" , סביר להניח שיהיו לכם ימים שלא תצליחו להשחיל בהם זמן אימון וייתכן גם שלא תתאמנו במשך תקופה ארוכה יחסית (למשל בגלל פציעה נסיעה או מחלה). אבל הכי חשוב הוא לא להתייאש ולחזור במהירות לפעילות, למרות שזה קשה בהתחלה.
לא לשכוח ליהנות
רבים מרגישים שפעילות גופנית היא סבל בלתי נמנע שחייבים לעבור כדי לרזות. זוהי בעיה גדולה. בחרו לעסוק בפעילויות שלא משעממות אתכם ושגורמות לכם להנאה, זהו המתכון להצלחה והתמדה לאורך זמן. אל תבחרו פעילות שמשעממות אתכם ויגרמו לכם להשבר המהירות.
אפשר גם לפצל
לא חייבים לבצע את כל הפעילות הגופנית בבת אחת. ניתן לפצל את הפעילות למספר פעמים ביום. למשל במקום ללכת 45 דקות ברציפות, אפשר ללכת ¼ שעה בבוקר, וחצי שעה בערב.
גיוון
גוונו את תכנית האימונים, הפעילו מכשירים ותרגילים שונים לאותו שריר (הליכה ואופניים), זה גורם לשריר לעבוד קשה יותר ופחות משעמם. גוונו את סביבת האימון. לעיתים שינוי במקום בו עושים את האימון (הליכה על חוף הים, הליכה בפארק...) ושינוי בחברה (שכן, בעל, חברה...) יכולים להוסיף מוטיבציה ולהגביר את הרצון לצאת ולהתאמן.
הכאב משתלם
אנשים שאינם בכושר גופני טוב ומתחילים להתאמן, יסבלו אולי מכאב בשרירים בתחילת האימונים. חשוב לזכור כי הכאב הזה זמני. אלתתנו לו לשבור אתכם. כדי הקל על כאבי השרירים חשוב להשקיע בחימום ובשחרור שרירים לפני ואחרי האימון.
תיאום ציפיות
אל תצפו שכבר אחרי שבועיים של אימון תוכלו להסתכל במראה ולשקול 5 קילו פחות עם שרירים מעוצבים. פיתוח השרירים לוקת זמן וירידה נבונה ובריאה במשקל איטית גם כן, לכן דעו מראש שלוקח זמן עד שרואים תוצאות משמעותיות.
כשתפנימו את חשיבות הפעילות הגופנית ותהפכו אותה לחלק בלתי נפרד מחייכם, יהיה לכם קל יותר להתמיד בפעילות ואולי אפילו כבמיקרים רבים אחרים תתמכרו אליה.