הקדמה קצרה
אספרסו הוא משקה ממש נפלא מדובר על משקה הקפה הכי מתקדם שקיים. יש כאן מין שילוב חכם של מכונות אספרסו משוכללות למדי יחד עם יד איכותית של האיש שמכין את הקפה. בכלל את האספרסו המציאו במאה העשרים. חיבור אולטימטיבי בין מיצוי אופטימלי של השמנים שבפולי הקפה לבין תערובת איכות וגם הרתחה נכונה של המים וכמובן החיבור של החלב והקצף שהם חלק מחווית האספרסו. קחו את כולם ביחד ויש לכם קפה מאוד איכותי כזה שתרצו לשתות כמה וכמה פעמים. העובדה היא שלא תמיד קל להכין אותם ממש כמו שצריך
כמה מילים על מכונות האספרסו
מכונות אספרסו נכנסו לשימוש המוני בתחילת המאה העשרים עם התחלת העידן התעשייתי. כיום ניתן למצוא מכונות איכותיות בכול חנות שמוכרת מוצרי חשמל שונים. לא כך היה העניין במהלך רוב שנות העשרים ורק בבתי קפה נחשבים הייתם יכולים למצוא מכונת אספרסו ממש איכותית שממנה היה ניתן לייצר קפה משובח
ההתחלה קשורה בטחינה אופטימלית של פולי הקפה
את תערובת פולי הקפה יש לטחון ממש נכון זאת כדי למצות בצורה מיטבית את כל השמנים האיכותיים שמצויים בפולי הקפה. חשוב לכוון את הסכינים שטוחנים תוך התייחסות ללחות אשר נמצאת באוויר, בסביבה ממש יבשה צריך לטחון את הפולים דק יותר ובלחות גבוהה צריך לטחון גס יותר .האספרסו הכי טוב נחלט לאורך של 20-30 שניות לקבלת 20-30 מ"ל של כוסית קטנה .אתם צריכים לכוון את טבעת הסכינים שטוחנות ואחר כך ולכווץ אותן במידה וזמן החליטה יהיה קצר מידי ולהרפות אותה אם זמן החליטה ארוך מעשרים עד שלושים שניות. כדי לטחון את הפולים בצורה מיטבית דרושה לכם מטחנה מאוד אמינה שתאפשר לכם טחינה של כמות קפה מאוד מדויקת ואשר תשמור על הטריות של הקפה בצורה טובה.גם לאיכות הסכינים השטוחות או הקוניות יש חשיבות מאוד גדולה. סכין אחת מבין השתיים היא נייחת והסכין השנייה מסתובבת בקצב קבוע. כיוון הטחינה הוא תוצאה של המרחק בין הסכינים. הנטיה הנוכחית היא לעבוד עם מטחנות אשר מאפשרות טחינה של כמות הכרחית עבור אספרסו בודד ישר לתוך המסננת בלי ההצטברות של קפה טחון שעלול להתחמצן בפרק זמן קצר ובכך יאבד את הארומה שלו.
התחזוקה הנכונה של מכונות קפה למשרד
כדי להכין קפה למשרד איכותי מכונת הקפה צריכה להיות יכולה להוציא לפחות לחץ של 9 בר.בזמן העבודה תוך מהלך מעבר המים דרך אבקת הקפה, בנוסף חייבים לפעול גם מחליפי חום למים ודוד גדול שיעלה את טמפרטורת המים ל 90 מעלות צלזיוס.כדי לוודא שמכונת הקפה תעבוד ממש כמו שצריך אתם צריכים לעשות כמה פעולות ממש תוך תהליך החליטה .עם התחלת העבודה הלחץ צריך להגיע 0.9-1.1 בדודים בעלי מחליף חום ו 1.2-1.4 למכונות שיש להן ידית מנוף בזמן ההפעלה עליכם להשתמש בכוסות שעברו חימום קל של עד 40 מעלות.
סיכום קצר
אין כול ספק שקפה לא מאוד מסובך להכין. יחד עם זאת קפה איכותי מאוד, כזה שהוא ממש מדויק זו ממש עבודת אומנות שמשלבת יד מצוינת עם מכונה משובחת