חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

איך מתאימים גבינה ליין

מאת: יינות וטעמיםיין ואלכוהול22/05/20121027 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

החיבור בין הגבינה ליין נראה טבעי ויש שיגידו אף בנאלי. עם זאת, צירוף נכון של השניים עשוי להיות זה שיכריע האם הסועדים יהנו ממסע מופלא לעולמם הקסום של הגבינה והיין או שהחוויה הפוטנציאלית תסתכם בטעימה בסיסית של חומרי גלם. הדבר נכון שבעתיים כאשר מדובר בפלטת גבינות מגוונת ולא בסוג אחד בלבד.

ראשית הבהרה: אנחנו ביינות וטעמים מחזיקים קשת רחבה מאוד של מוצרים ואחת הסיבות לכך היא שמוצר מושלם לאדם אחד, עשוי לא להתאים כלל לאחר (לראיה: שוקולד יוקרתי עם מלח ים)

לכן נקדים ונאמר כי אין כאן "נכון" או "לא נכון", הכל עניין של התאמה לטעמו של הסועד.

בחירת שילוב נכון של גבינה ויין היא מקצוע שגובל באומנות. אנחנו ננסה לתמצת אותו לכמה שלבים בסיסיים שיסייעו לכם לעשות את הבחירה לפשוטה וקלה יותר:

1. לרוב, יינות לבנים מתאימים לגבינות הרבה יותר מיינות אדומים. הדבר נכון במיוחד עם גבינות בעלות טעמים עזים. התערבותו של היין האדום והדומיננטי עשויה למנוע מהטועם להנות ממלוא טעמי הגבינה וגם מטעמי היין.

2. גבינות בעלות אופי וטעמים חזקים, דורשות לרוב יין בעל טעם חזק. עם זאת, יש לשים לב שהניגוד בין השניים יהיה מאוזן.

3. רוב הגבינות לא משתלבות טוב עם טעמי עץ ויישון. יינות שעברו תהליך יישון בחביות עץ וספגו את טעמיו העוצמתיים, לא ישתלבו היטב עם גבינות.

4. עבור גבינות בעלות טעמים עדינים ורמיזות מתיקות, מומלץ לא להגיש יינות רעננים בעלי חמיצות גבוהה. יינות כאלו עשויים למנוע מהסועד את טעמי הגבינות העדינות ואף לגרום להן לטעם חומצי.

5. טווח גילאים - גבינות בוגרות יותר לרוב תשלתבנה עם יינות בוגרים ומיושנים יותר (ולהפך)

6. גבינה ויין המגיעים מאותו איזור גיאוגרפי לרוב ישתלבו טוב יותר.

7. יינות אדומים עשויים להתאים לגבינות רכות בעוד שהיינות הלבנים והעדינים יותר יתאימו לרוב לחטיפי גבינה ולגבינות המתובלות

וכמובן, נסגור בדברים עמם פתחנו: החשובה מכל היא ההתאמה לחכו של הטועם.

 



תגיות המאמר: גבינה, יין, שבועות


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

יינות וטעמים
הבית לאוהבי היין, הגבינות והגורמה בישראל
ז'בוטינסקי 4 (צומת עלית), רמת-גן
wnf.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יינות וטעמים

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413307 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica