החיבור בין הגבינה ליין נראה טבעי ויש שיגידו אף בנאלי. עם זאת, צירוף נכון של השניים עשוי להיות זה שיכריע האם הסועדים יהנו ממסע מופלא לעולמם הקסום של הגבינה והיין או שהחוויה הפוטנציאלית תסתכם בטעימה בסיסית של חומרי גלם. הדבר נכון שבעתיים כאשר מדובר בפלטת גבינות מגוונת ולא בסוג אחד בלבד.
ראשית הבהרה: אנחנו ביינות וטעמים מחזיקים קשת רחבה מאוד של מוצרים ואחת הסיבות לכך היא שמוצר מושלם לאדם אחד, עשוי לא להתאים כלל לאחר (לראיה: שוקולד יוקרתי עם מלח ים)
לכן נקדים ונאמר כי אין כאן "נכון" או "לא נכון", הכל עניין של התאמה לטעמו של הסועד.
בחירת שילוב נכון של גבינה ויין היא מקצוע שגובל באומנות. אנחנו ננסה לתמצת אותו לכמה שלבים בסיסיים שיסייעו לכם לעשות את הבחירה לפשוטה וקלה יותר:
1. לרוב, יינות לבנים מתאימים לגבינות הרבה יותר מיינות אדומים. הדבר נכון במיוחד עם גבינות בעלות טעמים עזים. התערבותו של היין האדום והדומיננטי עשויה למנוע מהטועם להנות ממלוא טעמי הגבינה וגם מטעמי היין.
2. גבינות בעלות אופי וטעמים חזקים, דורשות לרוב יין בעל טעם חזק. עם זאת, יש לשים לב שהניגוד בין השניים יהיה מאוזן.
3. רוב הגבינות לא משתלבות טוב עם טעמי עץ ויישון. יינות שעברו תהליך יישון בחביות עץ וספגו את טעמיו העוצמתיים, לא ישתלבו היטב עם גבינות.
4. עבור גבינות בעלות טעמים עדינים ורמיזות מתיקות, מומלץ לא להגיש יינות רעננים בעלי חמיצות גבוהה. יינות כאלו עשויים למנוע מהסועד את טעמי הגבינות העדינות ואף לגרום להן לטעם חומצי.
5. טווח גילאים - גבינות בוגרות יותר לרוב תשלתבנה עם יינות בוגרים ומיושנים יותר (ולהפך)
6. גבינה ויין המגיעים מאותו איזור גיאוגרפי לרוב ישתלבו טוב יותר.
7. יינות אדומים עשויים להתאים לגבינות רכות בעוד שהיינות הלבנים והעדינים יותר יתאימו לרוב לחטיפי גבינה ולגבינות המתובלות
וכמובן, נסגור בדברים עמם פתחנו: החשובה מכל היא ההתאמה לחכו של הטועם.