קיים מגוון רחב של מכונות אספרסו הנבדלות אחת מהשנייה במותג המייצר, בעיצוב ובפרמטרים נוספים אשר מאפיינים כל מכונה. למרות המגוון הרחב, כל מכונות האספרסו פועלות ע"פ מנגנון משותף – מעבר מים חמים מאוד (כמעט בנקודת הרתיחה) דרך קפה טחון ומיצוי כל מה שהקפה הספציפי יכול להציע עבורנו מבחינת טעם, ארומה ומרקם.
מכונות אספרסו הפכו למבוקשות מאוד בשנים האחרונות לצרכי משרד ובית ואחד השיקולים בבחירת מכונה זו או אחרת הוא בסוג מארז הקפה אשר משמש להכנת האספרסו – פולים, קפה טחון, קפסולות ופודים.
פולי קפה
באופן עקרוני, ככל שהקפה עובר יותר עיבוד כך הוא הופך לפחות איכותי. מכונות אספרסו אשר פועלות על פולי קפה שלמים הינן מלכלכות כמו גם שהקפה דורש טיפול מקדים של טחינתו במכשיר אוטומאטי או ידני. מכונות אלו מתאימות עבור כאלה אשר אוהבים לעבוד עם הידיים, מוכנים להשקיע עבור כל כוס קפה ואין להם בעיה להתמודד עם הלכלוך והוצאות התחזוקה המאפיינות מכונות אלה.
קפה טחון
רוב מכונות האספרסו אשר פועלות באמצעות קפה טחון הינן המכונות הידניות. מכונות אלה דומות למכונות אשר מצויות בבתי הקפה כאשר על המשתמש להטעין אותן בקפה ורק אז להעביר את המים דרכו. ישנן מכונות אוטומאטיות אשר טוענות את עצמן בקפה אך יש לציין כי בשני המקרים מדובר במכונות מלכלכות אשר דורשות מיומנות על מנת להגיע לאיכות הקפה הרצויה.
קפסולות
מכונות אספרסו אלה פועלות על קפסולות סגורות הרמטית אשר מכילות את הקפה הטחון מוגן מפני נזקי חימצון. הקפסולה נטענת ע"י המכונה באופן אוטומאטי ולכן מכונות אלה אינן מלכלכות ואינן נוטות להתקלקל. עלות הכנת כוס אספרסו גבוהה יותר מזו של המכונות הפועלות על קפה טחון ולכן פופולאריות יותר בקרב בתים ומשרדים קטנים אשר בהם לא מכינים כוסות קפה רבות מדי ביום.
פודים
"פוד" הוא מילה נרדפת לשקית אשר מהווה מעין "שקיק תה" של קפה. במקרה זה מדובר בסוג קפה אשר עבר יותר עיבוד משאר הסוגים ולכן פחות איכותי. מכונות אספרסו אלה אינן מלכלכות והפודים מתאימים למספר מכונות בו זמנית, יתרון גדול לכל הדעות.