כיום בארץ אין אדם שלא מכיר את המילה פסיכומטרי.
המונח הזה הפך להיות שגור כ"כ בפינו שכבר מגיל צעיר אנחנו יודעים שבבוא היום נצטרך לעשות פסיכומטרי.
הבחינה הפסיכומטרית היא שיטה של כל המוסדות האקדמיים בארץ בראשות המרכז הארצי לבחינות ולהערכה לנבא את סיכויי ההצלחה של סטודנט בתואר ראשון. בעזרת ציון הפסיכומטרי המוסדות בודקים את רמתכם ב3 מקצועות- עברית, אנגלית ומתמטיקה.
מהלך הבחינה:
הבחינה מורכבת מ8 פרקים כשלכל נושא יהיה לפחות 2 פרקים. לכל פרק 25 דקות. המטרה שלכם היא לפתור נכונה כמה שיותר שאלות בכל פרק במסגרת הזמן שניתן לכם סה"כ 3 שעות של בחינה.
לא בכדי הבחינה הזאת נחשבת למפחידה מאד. גורל הלימודים של רבים תלוי בציוני הפסיכומטרי והלחץ בבחינה הוא עצום. נוסיף על זה את הרמה הקשה הדרישות של לפתור הרבה שאלות במעט זמן ונקבל מתכון ללחץ והיסטריה.
קורה לא פעם שאנשים מחוננים שהיו תלמידים מצוינים בביה"ס מקבלים ציונים מאד נמוכים ותוהים איך זה קרה. התשובה היא פשוטה:
המבחן הפסיכומטרי הוא אינו מהימן. הוא בודק יכולות מאד מסוימות שיש לאנשים שניחנו בהם יותר מאחרים. אין קשר בין רמת הלימודים במוסד אקדמי לגבי המבחן.
יותר מזה אנשים שמצליחים בפסיכומטרי לעתים קרובות לא מסתדרים בתור סטונדנטים להבדיל מאנשים שקיבלו ציון פחות גבוה אבל הם מאד מצליחים כסטודנטים.
אין ספק שהבחינה הזאת לא משקפת כלום. בנוסף היא עולה לכל אחד ואחת מאתנו הרבה מאד כסף. גם דמי ההרשמה וכמובן הקורס שאנחנו צריכים לקחת. אנשים משקיעים בזה אלפי שקלים. וחבל.
חייבת להימצא שיטה יותר טובה ויותר נכונה לנבא סיכויי הצלחה. עד אז אנחנו נשאר עם הבחינה הפסיכומטרית ובעיותיה