בשנים האחרונות התחילה תופעה של הרבה צעירים שהולכים לעשות תואר אקדמי בחו"ל.
לימודים בחו"ל דבר שנחשב רק לפני כמה שנים משהו מאוד נדיר ושרק יחידים עושים אותו, הפך לאחרונה לעניין נפוץ למדי. אז מה בעצם גורם לנו לרצות לנסוע למקומות אחרים על מנת ללמוד?
הסיבות לכך מגוונות ואני אנסה למנות כמה מהן:
1) רמת לימוד גבוהה- הרבה מאד ישראלים רואים שמסלולי הלימוד המוצעים להם לא מספיק איכותיים עבורם ובוחרים בלימודים בחו"ל ששם הלימודים ברמה יותר גבוהה והאפשרות להשתלבות בעבודה גבוהה יותר.
2) קשיי קבלה- ישנם מקצועות מסוימים שקשה מאד להתקבל אליהם בארץ, כמו רפואה ופסיכולוגיה (תואר שני) למשל. לעומת זאת ניתן ללמוד את אותם הנושאים במגוון מדינות באירופה מפני ששם תנאי הקבלה פחות נוקשים.
3) הכרות עם תרבות חדשה- לחיות בחו"ל זאת חוויה מאד מיוחדת. ישנה אפשרות להכיר אנשים חדשים, תרבות חדשה, שפה חדשה ולראות עולם.
4) מינוף- אין ספק שלימודים בחו"ל יכולים לעזור משמעותית במינוף הקריירה. ההשתלבות בתחום גם בחוץ לארץ פותחת מגוון אפשרויות.
כמובן שיש עוד הרבה סיבות לכך שאנשים נוסעים ללימודים בחו"ל. אבל יחד עם זאת לא הכל ורוד. ישנם קשיים ומכשולים בנוגע ללימודים בחו"ל:
· קושי כלכלי- לימודים בחו"ל יכולים להיות יקרים בצורה משמעותית מאשר בארץ ואם ידך אינה משגת אז כנראה שלימודים בחו"ל הוא לא אופציה טובה בשבילך.
· קושי בשפה- נכון שרוב הלימודים מתבצעים בשפה האנגלית. אבל אי אפשר להשוות את זה ללימודים בעברית. יתרה מכך העובדה שבמדינות אירופה ברחוב לא מדברים אנגלית וזה יכול להיות די מנכר אם אינך יודע את השפה.
· מרחק מהבית- "אין מקום כמו הבית" אמרה דורותי והיא צדקה. בסופו של דבר הגעגועים הם גורם משמעותי ולא קל לחיות הרבה שנים רחוק מהמשפחה והחברים.
בסופו של יום השאלה שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא מה הסיבה האמיתית לגבי זה שהוא ילך ללימודים בחו"ל. האם זה בא ממקום נכון והאם הוא יוכל להתמודד עם הקשיים שניצבים לו בדרך.
חשוב לדעת למה נכנסים כדי שלא יהיו הפתעות וגם אם יהיו אז שידעו איך להתמודד איתם. אם חשבתם על לימודים בחו"ל אז תמיד שווה לבדוק ולברר עוד ועוד.
שיהיה בהצלחה