אז מה הוא בעצם מטווח בכלל?
מטווח הוא שם כולל למתקן הכולל בתוכו תרגולים של יריות. בתוך המתקן יש מדריכים בעלי ידע וניסיון (בדרך כלל בעלי רקע צבאי עשיר) אשר תפקידם להסביר על סוגי הנשק, אופן הפעלתם, כיצד יורים באופן מדויק ואיך האדם צריך לנהוג בעת הירי. כמו כן, ישנם מתקני מטווח אשר בהם נערכים אף סימולציות אקטיביות של מצבים בהם יש לנקוט באופן מהיר ויעיל בירי.
סוגי מתקני מטווח
רוב המתקנים בהם נערכים אימוני מטווח הם מתקני מטווח מקורים אך לעיתים יש אף מתקני מטווח פתוחים. בדרך כלל מתקני מטווח פתוחים נמצאים מחוץ לערים, וזאת בשל שיקולי בטיחות. בישראל רוב מתקני מטווח הינם מתקני מטווח מקורים. במתקן מטווח מקורה נערכים למידה ואימוני ירי בכלי הירי הבאים: רובים ואקדחים (אקדחים ידניים ואקדחים שהם חצי אוטומטיים). המתקן מטווח מקורה לרוב יערך ירי לטווח של עשרות מטרים בניגוד למתקן מטווח פתוח אשר מאפשר ירי לטווחים ארוכים.
סכנות במתקני מטווח
הרעש והעופרת הם שתי הסכנות העיקריות הקיימות בפני האנשים שעוברים מטווח ובפני העובדים במתקני מטווח.העופרת נפלטת בעת הירי וכאשר אין מקפידים על אוורור המתקן, העובדים והמתאמנים נמצאים בסכנה. שהרי, אפשר לקבל "הרעלת עופרת". לכן יש חשיבות גדולה על אוורור המתקן לעיתים תכופות ומבוקרות. בנוסף, קיימת סכנה לפגיעה בשמיעה (במתקני מטווח היריות גורמות לרעש גבוה הנמדד בדציבלים גבוהים של מעל 120 דציבלים) מכיוון שהיחשפות ממושכת לרעש בדציבלים כאלה גורמת לפגיעה בשמיעה.
היתרונות של אימוני מטווח
אימוני מטווח מעניקים למידה של פיזיקה, כימיה וביולוגיה. מעבר להתמודדות פסיכולוגית עם כלי שעלול להרוג, אימוני מטווח מעניקים התבוננות של האינדיבידואל בעצמו – במנח גופו, בנשימותיו, בקשר שבין הגוף והנפש, ברמת הדיוק והזריזות – האדם לומד על ריכוז ועל הקשר שבין מתח ולחץ לאי הצלחה. כמו כן, האדם לומד להתמודד עם הצלחות ועם "כישלונות" ולקבל פרופורציות על חיים, מוות והצלחה.