כמה פעמים חלמתם לעמוד על במה, לשיר ולנגן אל מול עשרות אלפי מעריצים? כמה פעמים שאלתם את עצמכם, איך אתם יכולים לגרום להמוני אנשים להזיז את הגוף בריקודים שונים? כמה פעמים, כאשר ישבתם בכיתה ולמדתם, תהיתם בינכם לבין עצמכם, מדוע אינכם לומדים מקצוע שהוא גם התחביב היום יומי שלכם, משהו שאתם לא יכולים בלעדיו?
לימודי מוסיקה מתחלקים למספר חלקים. אשר לא בהכרח משתלבים זה עם זה, אך ביחד הם יוצרים מכלול שלם שמקיף את עולם המוסיקה מכל כיוון אפשרי. לימודי מוסיקה המוכרים לנו ביותר, הם לימודים על כלי מוסיקלי מסוים. בדרך כלל אנו מתחילים ללמוד עליו בגיל צעיר מאוד, כאשר כלים שונים נחשבים לפופולאריים מאוד, למשל אורגנית, גיטרה, חליל או תופים. בלימודים אלו, לומדים להכיר תווים, לנגן מנגינות של אחרים (בהתחלה קלאסיות ולאחר מכן פופולאריות), לעבוד עם מטרונם ולפתח חוש קצב. בהמשך לומדים להלחין קטעים לבד ולנגן בתזמורת. יש לומר, שכיום גם מבוגרים רבים נרשמים ללימודי מוזיקה, למרות שבילדותם או בנעוריהם, לא למדו או עסקו בכך.
סוג אחר של לימודי מוזיקה, נחשב טכני יותר. מדובר על האנשים שעובדים מאחורי הקלעים. הכוונה לטכנאי אולפן. תחום זה מתאפיין בהיכרות הן עם הציוד שקיים באולפן אך יש צורך רב גם להכיר צלילים, הרמוניות, לפתח טכניקות נגינה והקלטה ועוד. למעשה מדובר באנשים שיוצרים בסופו של דבר את מה שאנו שומעים בכל שיר ושיר.
סוג נוסף של לימודי מוזיקה, הם לימודים תיאורטיים. אלו מכונים לימודי מוזיקלוגיה. לימודים המכירים את המוזיקה מבחינה סיפורית שלהם. קרי ההיסטוריה של המוזיקה, ההיסטוריה של היצירות, ההשתלשלות שלהן וכדומה. אומנם יש צורך בהיכרות עם מושגי מוזיקה כמו רבע, שמינית וכדומה, ויש צורך להכיר את הכלים השונים והשילובים ביניהם, אך מי שלומד לימודי מוזיקלוגיה, איננו בהכרח נדרש לדעת לנגן.
בשנים האחרונות התפתח ז'אנר נוסף בלימודי מוסיקה, הכוונה ללימודי תקליטנות. לימודים אלו נועדו למי שרוצה להפוך את התקליטנות למקצוע שלו בעתיד. בלימודים אלו לומדים התלמידים, לעבוד עם הכלים השונים בתחום, לדעת לבצע את השילובים הנכונים בעת הנגינה, שילובים בין שירים ובין סגנונות, לומדים טכניקות שונות של תיקלוט ועוד. הכל במטרה להיות תקליטן שיודע להרקיד את החבר'ה ברחבה.
בסיכומו של דבר, כל מי שרוצה יכול להגשים את החלום שלו, לנגן מול אלפי אנשים, ללמוד מקצוע שהוא גם תחביב או להרקיד אנשים ברחבת הריקודים. כל מה שצריך לעשות זה להירשם ללימודי מוסיקה ולהיות תלמיד טוב.
המאמר מוגש מטעם אינדקס התקליטנים הגדול בישראל, בתוכו ניתן למצוא אינדקס תקליטנים, מאמרים נוספים בתחום וחדשות בתחום תקליטנים.