חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כפפות בעבודה עם מזון – להשתמש או להשתמש, זו השאלה!

 

בשנים האחרונות קיימת סברה כי עבודה עם כפפות במפעלי מזון אינה יעילה במניעת זיהומים במזון, דבר הנתמך על ידי מסקנות משרד הבריאות, בהן גם כן נכתב, כי כפפות יכולות להזיק יותר מאשר להועיל. להלן שתי מסקנות הראשיות שהופקו בנושא:

1.      כפפות מזדהמות במגע עם מזון ולכן מזהמות יותר ע"י העברת החיידקים ממוצר למוצר.

2.      כפפות עשויות להיקרע, ולכן עלולות להוות מקור לגוף זר במוצר, על ידי הגעת חתיכות גומי מהכפפה למוצר עצמו.

 

ישנן מספר דרכים למניעת זיהומים:

1.      על ידי החלפת הכפפות בתדירות גבוהה (אך ההוצאה על רכישת הכפפות גדלה).

2.      וויתור על שימוש בכפפות, והחלטה על שטיפת וחיטוי ידיים בתדירות גבוהה .

כיצד נוכל להבטיח כי שטיפת הידיים יעילה יותר?

?                  על ידי בקרה – תיעוד שטיפת הידיים ע"י טופס ובקרה ע"י מבקר/ת האיכות.

?                  על ידי בדיקה מיקרובאליות לשטח הפנים של הידיים בעזרת סוובים (המשמשים ללקיחת החיידקים מהידיים). הבדיקות מבוצעות ע"י המעבדות למיקרוביולוגיה.

3.      על עובד המשתמש בכפפה להיות אחראי ולבדוק לכל אורך תהליך העבודה, האם הכפפה נקרעה ולפיכך להחליפה.

4.      כפפות לטקס כאלרגן:
לפני מס' שנים, גילו כי הלטקס, החומר ממנו עשויות הכפפות הינו אלרגן. מתוך כך החליטו בחברות רבות להוציא את כפפות הלטקס מידי שימוש ולעבור לכפפות העשויות מונילין.

יתרון כפפות אלו על כפפות הלטקס, הוא בצבען הכחול, ולכן גם אם נקרעה כפפה במהלך העבודה וחלק ממנה הגיע למוצר כגוף זר, ניתן להבחין בה טוב יותר הודות לצבעה הבולט. .יחד עם זאת יש לכפפות הונילין חיסרון של עלות גבוהה יותר לעומת כפפות הלטקס. .

 

 

הנחיות ה – FDA לעובדים עם מזון בנושא שימוש בכפפות

מדיניות ה- FDA בעניין מגע ידיים חשופות של עובדי מזון מוגדרת בפרק 3 של ה - FDA Food Code משנת 2009 ואומרת כי במקרה של מזון שאינו מוכן לאכילה, ההנחיה הינה לצמצם מגע ידיים חשופות של העובדים במזון ככל שניתן, לעומת מזון מוכן לאכילה בו ההנחיה המרכזית הינה כי פרט לפעילויות של שטיפת פירות וירקות, עובדי מזון לא יבואו במגע ידיים חשופות עם מזון כלל, וכי עליהם להשתמש לצורך עבודתם, באמצעים מתאימים וייעודיים, כדוגמת כפפות חד פעמיות.
שימוש בכפפות חד פעמיות בשילוב שטיפת ידיים יכול להוות חסם יעיל בפני העברת יקרואורגניזמים מידיי העובדים אל המזון, אך יש לזכור כי הוא אינו חסם בלעדי ולכן השימוש בכפפות לא יהיה יעיל, ללא מתן הדרכה והנחייה מדויקת ואיכותית לגבי אופן השימוש בכפפות ודרישות בשטיפת ידיים.

* חשוב לשים לב, כי ההנחיות בפרק זה אינן מתייחסות באופן ספציפי להמלצה לשימוש בכפפות חד פעמיות בתהליכי הייצור, אלא למניעה של מגע ידיים חשופות במוצר המזון, כאשר כפפות חד פעמיות הן האמצעי האפשרי היחיד למטרה זו.

הנחיות לשימוש נכון בכפפות חד פעמיות

  1. יש לרחוץ ידיים תמיד לפני עטיית כפפות חד פעמיות.
  2. יש להחליף כפפות חד פעמיות בין טיפול במוצרי מזון גולמי לבין טיפול במוצרי מזון מוכנים לאכילה.
  3. אין לשטוף או לבצע שימוש חוזר בכפפות חד פעמיות.
  4. יש להשליך כפפות חד פעמיות שנקרעו או נפגעו.
  5. במקרה של פגעים מוגלתיים (פצעים, חתכים כוויות וכדומה) על גבי כפות הידיים, נדרש לכסותם בכפפות חד פעמיות.
  6. במקרה של ציפורניים מלאכותיות/צבועות וקיבועים אורטופדיים שונים – יש לעטות כפפות.

קוד המזון שפורסם בשנת 2009 ע"י ה- FDA מתיר אם כן, מגע ידיים חשופות במזון מוכן לאכילהRTE)) בתנאים מחמירים (המפורטים בסעיף 3-301.11 סעיף קטן D) ומתייחס רק לעובדים שמגישים מזון לאוכלוסיות לא רגישות ורק כאשר התקבל היתר מראש מרשויות החוק.
תנאי הפטור מחמירים מאד וכוללים דרישות כגון:

  1. נוהל שטיפת ידיים כתוב הכולל את רשימת המוצרים אשר באים במגע עם ידיים חשופות.
  2. תרשימים ומידע כתוב המתארים את מיקום תחנות רחיצת הידיים.
  3. עמידת תחנות רחיצת הידיים בקריטריונים הבאים: כיורים מנירוסטה, הימצאות סבון ידיים, חומר חיטוי מתנדף ונייר חד פעמי לניגוב ידיים בעמדת השטיפה.
  4. יש להקפיד על רחיצת ידיים לאחר ביקור בשירותים.
  5. עובדים מעשנים חייבים לשטוף ולחטא את ידיהם לאחר עישון.
  6. מדיניות בריאות עובדים מתועדת, כלומר אישורי מגע עם מזון מרופא המשפחה.
  7. ביצוע הדרכות הגיינת ידיים ותיעוד לכך שהעובדים מבינים את ההדרכה שקיבלו בנדון.

אם כן, באילו מקרים אנו חייבים להשתמש בכפפות, ומה מקובל על משרד הבריאות בארץ?
משרד הבריאות הישראלי אינו מחייב שימוש בכפפות חד פעמיות, אך ישנם מקרים חד פעמיים אשר מחייבים שימוש בכפפות חד פעמיות, כדוגמת מקרה בו ידיו של עובד פצועות או מזוהמות.

במידה והחלטתם שלא להשתמש בכפפות, חשוב כי תקפידו על הגיינה גבוהה מאוד של העובדים, על ידי שטיפת ידיים במים וסבון וחיטוי הידיים עם חומר חיטוי מתנדף בתדירות גבוהה, אשר תוגדר מראש, לאחר שנבדקה אפקטיביות נקיון הידיים (ע"י בדיקות מעבדה מיקרוביאליות). בכל מקרה, במידה והחלטתם על שימוש בכפפות, יש לוודא כי הן יוחלפו בפרקי זמן קבועים.

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מילי שוקרון מנכ"ל ISOLVE

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVE

מאת: מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVEעסקי מזון11/05/157004 צפיות
גם אם אנחנו שולחים לבדיקת מעבדה, ואנחנו יודעים אילו חיידקים יש במזון, לא תמיד אנו יודעים כיצד לפרש את תוצאות המעבדה. מאמר זה, עוזר בפענוח של תוצאות המעבדה המיקרובאליות.

מאת: מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVEתעשייה11/05/151227 צפיות
מהם אלרגנים במזון וחוקתיות בנושא

מאת: מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVEתעשייה18/04/121004 צפיות
בעידן שכולם מדברים על הצורך בשיפור השירות ואיכות המוצר ,מיליוני עובדים בכל רחבי העולם,בכל מגוון ענפי הייצור והשירותים,פועלים כיום תחת מטרית ה-ISO וחדירתו לשוק מעמיקה ומתרחבת כל הזמן.

מאת: מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVEתעשייה14/02/121181 צפיות
מערכת אבטחת איכות או באנגלית Quality Assurance, היא הגדרה הכוללת בתוכה את מגוון התהליכים והשלבים המבטיחים את איכותו של מוצר בטרם הוצאתו לשוק ושיווקו לצרכן. שאיפה לשיפור מתמיד, מצויינות ועמידה בדרישות ובציפיות הלקוח תעניק יתרון בשוק תחרותי.

מאמרים נוספים בנושא תעשייה

מאת: nirתעשייה15/02/221044 צפיות
מדריך לבחירת חברת הובלות דירה עם ביטוח! הובלת דירות למעבר דירה שלכם לקל מאי פעם! פנו אלינו היום לפרטים והצעת מחיר אטרקטיבית להובלת דירה עם חברת ההובלות של ישראל!

מאת: מעיין חטאבתעשייה08/08/211290 צפיות
חברת פ.ק. מעבדות כיול וייעוץ בע"מ מציעה מניפה רחבה של שירותי כיול מתקדמים

מאת: yoni romתעשייה03/02/211230 צפיות
מה עושה מומחה לאיתור נזילות? מה תפקידו? בעזרת אילו מכשירים מאתרים נזילת מים?

מאת: ניב אבןתעשייה07/05/191845 צפיות
מה היתרון של צבע אפוקסי עבור רצפה

מאת: ליאורתעשייה07/08/181890 צפיות
מכונות שרינק למפעלים שונים, מבצעות אריזה מהירה. מכונות השרינק, עוטפות את המוצר ביריעת ניילון. אחר כך, הן מלחימות את הניילון, ומקררות את פס ההלחמה.

מאת: SEOMANתעשייה26/02/181381 צפיות
מנוף הרמה הוא ללא ספק הכלי המקצועי ביותר עבור כל חברת בנייה אשר זקוקה למשאית מנוף הרמה לגובה.

מאת: shlomy תעשייה27/12/176673 צפיות
הספקה טכנית שוטפת לעסקים היא כמו הדלק שמניע את הגלגל, הידיעה שחומרי הגלם מסופקים באופן יעיל ומקצועי מייעלת את העובדה ומגדילה את התפוקה בכמה רמות

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica