מסמך קורות החיים שכיום נשלח דרך מייל או באמצעות פלטפורמות וירטואליות באתרי דרושים, בעל השפעה ויצירת רושם על המעסיק הפוטנציאלי. חשוב מאוד להשקיע באפיון וכתיבת המסמך במיוחד לחברת הייטק מבוקשות שמקבלות כל עת מסמכי קורות חיים ומפעילות מיון וסינון קפדני, כשרק הטובים ביותר עוברים לשלב הראיונות או המבחנים ומתקבלים לעבודה. לפניכם מספר דגשים בכתיבת קורות חיים להייטק:
הדגישו ניסיון או רקע טכני
ערכו את קורות החיים בפורמאט המבקש, השכלה, רקע מקצועי, הדגישו תוכנות שלמדתם. חשוב מאוד להדגיש היכן למדתם מדעי המחשב, אם יש בידכם תואר או תעודה ואם כן מאיזה סוג, כמה זמן למדתם. אם למדתם במוסד לימודים ששם דגש על הכשה מעשית בשילוב ידע תיאורטי חיוני, מומלץ להבליט זאת, כיוון שתעשיית ההייטק צמאה לאנשים שמגיעים מרקע מעשי או בעלי ידע על המגמות העכשוויות בשוק.
הבליטו מה שחשוב
חשוב מאוד לחלק את קורות החיים ולהבליט כותרות משנה, לחצוץ בין השכלה לניסיון תעסוקתי, ולהגיש את קורות החיים מזמן הווה ואחורה. השמיטו הכשרות או עבודות שאינן רלוונטיות, אם הייתם למשל מלצרים איפשהו וזה לא שייך לתפקיד תוכלו להשמיט זאת, הבליטו עבודות שיהפכו אתכם מועמדים רלוונטיים יותר לתפקיד. כאן נכנסת לתמונה מודעת הדרושים מולה אתם בוחנים את המועמדות שלכם. אם במודעה צוינו תכונות נדרשות של מועמדים אידיאליים לתפקיד של מדעי המחשב ועלו תכונות כמו חריצות, יחסי אנוש טובים וכולי, חזרו על אותן מילים או על דגשים דומים.
תרגום מקצועי
אם מדובר בחברה גלובלית או בינלאומית יתכן ותצטרכו להגיש את קורות החיים שלכם הן בעברית והן באנגלית, תרגמו זאת בצורה מקצועית, כדי שהמועמדות שלכם חלילה לא תיפסל בגלל טעות כתיב קטנה. עברו על המסמך מספר פעמים לוודא שהוא איכותי וכתוב היטב. אל תשכחו שאם אתם שולחים קורות חיים במייל, לכתוב עבור מי ממוען הטופס ובנושא רשמו עבור איזו משרה (במיוחד בחברות הייטק גדולות) ותוכלו כמובן להוסיף מכתב ממליצים או מכתב מקדים קצר שמבטא את הרצון שלכם להשתלב בתפקיד המבוקש או בשורות החברה.