שיטת השרירים הטבעתיים- שיטת פאולה היא שיטת התעמלות שפותחה בישראל על ידי פאולה גרבורג. השיטה מבוססת על חיזוק השרירים הטבעתיים (Sphincters) הרצוניים, בגוף על ידי תרגילי התעמלות, כאשר תוך כדי פעילות, מעורבים גם שרירים אחרים ובעצם הגוף כולו מגיב לתרגול. על פי תיאורית השיטה, שימוש בשרירים טבעתיים (מסביב לפה, לעיניים, לשופכה) באזור מסוים, גורם לחיזוק שרירים טבעתיים גם באזורים אחרים.
העקרון העומד בבסיס שיטת פאולה, שכל הסוגרים בגוף עובדים בו זמנית, ומשפיעים זה על זה יכול לסייע לנשים שאינן מסוגלות להפעיל את הסוגרים באזור האגן, אך מסוגלות להפעיל שרירים טבעתיים במקומות אחרים כמו בעיניים ובפה אשר קל יותר להפעילם. שרירים אלה מגרים את שרירי רצפת האגן בדרך עקיפה וגורמים להם להתחיל לעבוד. התיעוד המחקרי על יעילות השיטה היה מועט. בשנת 2005 התפרסם ניסוי קליני ראשון, אשר בדק את יעילות שיטת פאולה לעומת שיטה אחרת כטיפול בוגיניסמוס. כמו כן נערכו שני ניסויים קליניים אשר בדקו את יעילות השיטה כטיפול בדליפת שתן במאמץ. נשים רבות טופלו לאורך השנים בשיטה כטיפול לצניחות אברי האגן, אי שליטה על הסוגרים, בזמן ההריון, כהכנה ללידה וכתרגול לאחר הלידה. כמו כן, נשים פונות לטיפול גם בבעיות של מערכת העיכול, דיכאון, כאבי גב ושיקום לאחר תאונות ועוד. בבסיס השיטה קיימים שני עקרונות, אחד שתואר קודם לכן ובו משפיע שריר טבעתי אחד על יכולת ההפעלה של שריר טבעתי אחר וכן היכולת להעזר במניפולציות של השלד בשילוב עם נטייה זו. עיקרון אחר שטרם הוסבר והוכח אך יש לו הוכחות בשטח הוא יכולת ההשפעה של שרירים טבעתיים רצוניים על שרירים חלקים, בלתי רצוניים. בקבוצה זו יגועה היכולת לשנות את מיקומו של הרחם לאחר צניחות. שיפור מערכת העיכול חל לא רק עקב חיזוק הפתחים הקשורים במערכת זו אלא גם בגלל השפעה על מידת ההתכווצות הפנימית של צינור העיכול, (מושג המוכר בשפה הרפואית כפריסטלטיקה). גם שינויים בהפרעות הקשורות בנשימה קשורים בין השאר להשפעת התרגול על הסימפונות.
אחד הנושאים המענינים בשיטה זו הוא הקושי להפעיל אזורים כמו הפה והסוגרים שלא לצרכים תפקודיים למרות שהפעלתם לצרכים תפקודיים היא מובנת מאליה. השלב שבו היחיד הלומד את השיטה מכיר תחושות עדינות וייחודיות הקשורות בשיטה, תחושות שלא היה לו איתן כל קשר או מקומות בגופו שמעולם לא חשב שביכולתו להפעיל, שלב זה מחבר את האדם לגופו באופן חדש ומשנה את הרגלי החשיבה על הגוף.