תלמידי פסיכומטרי רבים משתמשים לא אחת במבחנים שונים ומשונים שעולים לרשת ושכותרתם מבחן פסיכומטרי מועד אפריל. תלמידים אלו נופלים בפח הרשת ונכנסים ללופ מסוים של איסוף חומרי לימוד. הבעיה הזו מוכרת ונפוצה בעיקר בקרב תלמידים שלומדים למבחן ה-פסיכומטרי לבדם. אם כבר החלטתם ללמוד לבד, אומר לנו מדריך שאיתו שוחחנו לצורך הכנת כתבה זו, לפחות עשו זאת עם כמה שפחות טעויות...
אז אם גם אתם נפלתם בפח הרשת זה המקום לציין שכאן תוכלו לקבל כמה טיפים שיכולים לשמש לכם כוח עזר של ממש. חשוב לציין כי שיטת הלימוד הנכונה והטובה מכולם היא כאמור זו אשר הוכיחה עצמה לא פעם ולא פעמיים – לימוד פסיכומטרי בקורס מסודר ששעוריו מועברים על ידי מורים, מדריכים ומרצים למודי ניסיון.
פסיכומטרי לדוגמא – האמנם?
אז איך בכל זאת אותם תלמידי פסיכומטרי בית נופלים לחומרים שגויים? לטענת אותו מדריך הדבר נעוץ בכמות הבלתי נתפסת של חומרי הלימוד ברשת. הוא מציין כי לא אחת הוא רואה מסמכים שונים ומשונים שכלל לא עלו על ידי המרכז הארצי ובכל זאת השאלות מסתובבות חופשי ברשת. הוא חוזר ומדגיש כי שאלות אלה לא נכתבו על ידי צוות מובחר של פיתוח משאבים כמו גם לא על ידי המרכז הארצי עצמו. מעין פסיכומטרי לדוגמא שהוא כלל לא פסיכומטרי ורחוק מלהיות דוגמא.
לעיתים רבות, הוא מוסיף, חכמי פסיכומטרי למיניהם מעלים שאלות שאין להן כלל חשיבה פסיכומטרית. שאלות אלו מוצגות כאילו נלקחו ממבחן או ממבדק, לא בהכרח של המרכז הארצי אבל הבעיה היא שרבים נופלים בפח ומשתמשים בחומרים השגויים.
אז כיצד בכ"ז זאת ניתן לבלום את התופעה?
את התופעה לא ניתן לבלום. הרעיון הוא שאם כבר לומדים ל-פסיכומטרי בבית אז לפחות לעשות את זה עד כדי צמצום הנזק הפוטנציאלי. חשוב מאוד להשתמש בחומרים נכונים. את אלו, כדאי לרכוש דרך חנויות הספרים המובחרות וחנויות ספרי הלימוד.