הרגשות של נבדק בפוליגרף המלווים את השקר
השקר נוצר כאשר אדם לומד שהביטוי החיצוני של הרגש איננו חייב לבטא את התחושה הפנימית האמיתית שלו. בד בבד הוא מסתיר את הרגש האמיתי ומעמיד פנים שהרגש מוחצן ומשקף נכון את מה שהוא מרגיש. הקשר בין השקר לרגש בבדיקת פוליגרף הוא הדוק ביותר ומלווה במספר סוגי רגשות המתלווים להתנהגות השקרית ובהשפעתן על השקר.
במהלך בדיקת הפוליגרף אנו מוצאים שלושה רגשות עיקריים הנלווים לשקר והם : הפחד להיתפס ,רגש אשמה לגבי עצם הצורך לשקר, והשמחה המתלווה לתחושה שהנבדק חושב שיצליח לשקר את הפוליגרף. הפחד ורגש האשמה הם רגשות שיוצרים תחושה לא נוחה, שממנה ירצה הנבדק להשתחרר. שמחה לעומת זאת היא רגש חיובי שאדם יצרה לשמר.
גורם המשפיע על הפחד להיתפס בשקר הוא היכולת האישית של השקרן . יש בני אדם שקשה להם לשקר בעוד אחרים עושים זאת בקלות רבה, כמעט בלי לחוש שום פחד. הם מודעים ליכולת שלהם ונוטים לעשות בה שימוש. כדי לשקר בקלות יש צורך בשתי תכונות יסודיות . האחת היא לתכנן אסטרטגיה של שקר והשנייה היכולת לנסות להוליך שולל בפגישות בנים אל לפנים .
כאשר הנבדק ממוקד בפחד שלו יכולת התפיסה והזיכרון נפגעים עקב מתח ועוררות רגשית משום שהוא יתקשה לעמוד בלחץ בו הוא נתון.רוב משאביו המנטליים מושקעים בניסיון להתמודד עם הלחץ הזה ולא נותר לו כח להסתיר את השקר ולכן תגובותיו יהיו משמעותיות ותוצאות בדיקת הפוליגרף יהיו בהתאם.