עולם המטבח קיבל לפני כעשרים שנה BOOST רציני. אל המטבח נכנס קולט האדים, מכשיר שנתלה מעל הכיריים ושואב לכם את כל האדים והריחות.
במטבחים של היום אנשים מנסים יותר ויותר מאכלים, בישולים וטיגונים. הבעיה עם הבישולים האלו היא אדים וריח. זו בעיה משמעותית מאד, שכן זה עלול להרוס את הקירות (גם להדביק אליהם ריח וגם להרוס את הצבע, ברבות השנים) ולהסריח את כל הבית / לאפוף אותו עשן. לרוב מנסים למקם את עמדת הבישול ליד חלון, אבל בבתים שיש בהם כמה קומות – או שהחלון ליד הכיריים לא מספיק, אדים ועשן רב מהבישול (מלא ריחות) נכנס לרחבי החלל, מלכלך את הבית ופוגע באיכות החיים. לשם כך הומצא קולט האדים. הוא בעצם סוג של "אף של כלב": הוא מריח את העשן והאדים ושואב אותם אליו. מעין מסנן / שואב אבק המיועד לריחות.
קולט אדים יוקרתי – יקר?
קולט אדים יוקרתי יכול להיות מותאם לתקציב שמותאם גם לבתים צנועים; העובדה שהוא יוקרתי לא אומרת שהוא יקר במיוחד. אם תזמינו קולט אדים בהזמנה אישית, היום אפשר לעשות את זה, תוכלו לחסוך את העלויות של הייבוא – וזאת תוך התאמתו המושלמת למטבח שלכם. יש היום קולטי אדים רבים בשוק. רובם מתפקדים כאובייקט מסיבי דקורטיבי – שמתאים לעיצוב המטבח, מחומר מתכתי. אבל היום יש גם לקולטים הגנריים תוספות; בין התוספות הקיימות:
א. קולט אדים עם שלט
ב. קולא אדים רגיש – שיודע כמה אנרגיה הוא צריך להפעיל לפי כמות האדים / ריח
ג. קולט אדים נייד: הוא לא מחובר לקיר, כי אם למשטח העבודה, וככה אפשר להזיז אותו לפי המיקום שאתם עובדים בו כעת. אפשר להזיזו מעל היחידה המבשלת וכך לשאוב את הריחות והאדים בצורה מדויקת.
איך בוחרים קולט אדים?
א. קולט אדים הוא מוצר שמחליפים פעם בשנים רבות, אם בכלל. היום יש קולטי אדים שאפשר לפרק את קולט השומנים בהם, ולנקות במדיח הכלים – דבר שמאריך עוד יותר את החיים שלהם – ולא מצריך תחזוקה. קנו אחד עם מותג מאריך חיים.
ב. בדקו שהוא מתאים למטבח שלכם – ולחלון. אל תתקינו אותו בגובה של יותר מ-60 סנטימטר מעל הכיריים, זה לא יעיל. בחרו אחד שמאפשר לכם את זה במטבח.
ג. קנו אחד שלא עושה רעש
ד. קנו אחד שלא זולל חשמל
ה. קנו אחד שרחב כמו הכיריים כולן לפחות