חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תערוכת היין Israwinexpo 2012 מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול07/02/20121324 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

תערוכת היין Israwinexpo 2012

מאת שף אלון גונן

 

 התערוכה תיפתח ב 21.02.12 תפתח בגני התערוכה בתל אביב. מידי שנתיים מכון היצוא, אגף היין  בהנהלתה של מיכל נאמן, חיים גן איש הענבים מפיקים תערוכה בינלאומית אשר נותנת בימה מכובדת ליקבי ישראל ומאפשרת להם לחשוף את יינותיהם בפני קניינים מחו"ל, עיתונאים ומבקרי יין בינלאומיים. ביום הראשון של התערוכה יפקדו אותה אנשי מקצוע מתחום היין והמזון, מנהלי מזון ומשקאות, קניינים, בעלי חנויות , עיתונאים ומבקרי יין וביום ספציפי זה יוכלו בעל היקבים ליצור קשר ראשוני עם אותם מבקרים ולהציג את יינותיהם. אם בשנים עברו המדיניות הייתה להביא לתערוכה מובילי דעת קהל מחו"ל אז השנה החליטו פחות להתעסק עם זה והדגש ניתן על קניינים שבאמת יש להם את הפוטנציאל לייבא יין מישראל. מדינות כמו ספרד ואיטליה לא קונות יינות ישראלים ולכן הם לא רלוונטיות לתערוכה הזו. השוק האסייתי (סין והונג קונג) מאוד רלוונטי השנה ולכן בתערוכה הזו דאגו לקניינים ולנספחי מסחריים ממדינות אלו שיגיעו לתערוכה. (המלצה קטנה שאני חוזר עליה כבר כמה פעמים ומשום מה היא לא מיושמת על ידי היקבים. תדאגו לכרטיסי ביקור וברושורים באנגלית, לא יזיק לשים שלט קטן בסינית שאומר ברוכים הבאים לישראל : ??,?????.

תפקידה של מיכל נאמן ממכון היצוא הוא לפתוח בפניכם דלתות ולהעניק לכם את הבמה והחשיפה המקסימלית לעולם, אולם אין זה מתפקידה לקיים בשבילכם את המשא ומתן. אין זה מתפקידה ליצור עבורכם את הקשרים. משרדה מעניק במה, מעניק אין ספור אפשרויות להגיע לכל מקום בעולם. תפקידכם כבעלי יקבים הוא להשתמש במשאב הזה. מכון היצוא במהלך כל השנה פותח קורסים לייזמות עיסקית בענף היין ומלמד איך לייצא יין ואיך להגיע לתערוכות בינלאומיות. ביקור קצר באתר מכון היצוא יפתח בפניכם עולם שלם. אני מניח שמיכל נאמן ונציגי מכון היצוא יסתובבו בתערוכה; שווה להכיר את האשה הנפלאה הזו. אתם משלמים את המשכורת שלה. תתפסו אותה לכמה דקות שיחה.

אני מניח שהשר שמחון והשרה נוקד יגיעו לפזז בתערוכה. האמת? אין להם מושג ביין , לא מעניין אותם יין, ואם במהלך השנה ובמהלך הקדנציה הם לא עובדים בשבילכם אין סיבה לתת להם שום כבוד בתערוכה. שיתביישו להם על שעדיין אין חקיקה מסודרת בענף היין שיתביישו להם על שהוועדה שאמורה לתת את מסקנותיה בעניין היין  לפני כמעט שנה לא עושה את עבודתה ושיתביישו להם על שהם לא מנצלים את השגריר הכי מדהים שיש לנו בעולם וזה יין ישראלי.

בקדם מסיבת העיתונאים שערך חיים גן בבית איש הענבים בה השיחה הייתה גלויה וחפה ממניירות, אמר חיים כי השנה היה קשה מאוד לשכנע יקבים לבוא ולהציג את יינותיהם בתערוכה. עודף מוגזם של תערוכות במהלך כל השנה וקשיים כלכליים מונעים מיקבים רבים להשתתף בתערוכה. הקביעה כי עודף תערוכות היא בעייתית שנויה במחלוקת מאחר וכל יקב מחליט מי מבין התערוכות הכי מתאימה לו ולא כל יקב יכול ורוצה למכור יין לחו"ל.

יקב שמעוניין לייצא יין לחו"ל - זו התערוכה הכי מתאימה לו. ראו ערך ססלוב שדרך התערוכה הזו פתח את שעריו בקנדה או יקב ויתקין שקיבל חשיפה בתערוכה לפני שנתיים והכיר אנשי עסקים מחו"ל.

הריח הבינלאומי שיש בתערוכה הזו הוא מדהים ומעניק חוויה הן למבקר והן למציג.

צפויים להגיע לתערוכה יותר מ 20.000 אלף מבקרים. בתערוכה יציגו בין 25-30 יקבים ויבואנים רבים יציגו את יינותיהם (הסקוטית, הכרם ועוד) ומספר קטן של יקבים מחו"ל, בעיקר איטליה וספרד.

במעמד התערוכה הזו יחשפו יקבים לראשונה יינות חדשים שעדיין לא הושקו מבצירים 2008 באדומים  ועד 2011 ביינות הלבנים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121387 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121510 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121333 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121388 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121548 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121523 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413308 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica