פתרונות תקשורת הופיעו עוד באמצע ובסוף המאה ה-19, עם המצאתם של הטלגרף והטלפון שבאו לספק תקשורת מיידית ומהירה יותר מזו שסיפקו המסרים הכתובים (כשאלה, בתורם, היוו פתרונות תקשורת שביקשו לענות על מגבלות התקשורת המדוברת במרחקים ארוכים). המערכת הארגונית כיום מחייבת תשתיות תקשורת שיאפשרו העברת כמויות עצומות של מידע – גדולות בהרבה מאלו שמהפכני התקשורת העלו על דעתם.
פתרונות תקשורת בארגונים מודרניים
הטכנולוגיה המודרנית החליפה את מקומן של תשתיות תקשורת מסורתיות כמו מרכזיית הטלפון והדואר הפיסי ברשתות תקשורת ממוחשבות. גם בסיסי הנתונים המסורתיים כמו ארון המסמכים העולה על גדותיו התחלפו בבסיסי נתונים דיגיטליים. השילוב בין השניים הופך את אכסון והעברת המידע, בתוך הארגון ובין ארגונים, לתהליך מהיר ואלגנטי יותר מבעבר – אך הוא מחייב פתרונות הניצבים בחזית הטכנולוגיה הקיימת, כדי להתמודד עם כמויות הולכות וגדלות של תעבורת המידע.
פתרונות אלה מתבטאים בהקמתן של תשתיות חדשות: תשתיות טכנולוגיות מתקדמות, המסוגלות להכיל ולהעביר לא רק את תעבורת המידע הנוכחית של הארגון, אלא גם לספק משענת יציבה למטרה זו בעתיד הנראה לעין ולשמש מקפצה לשדרוג בעתיד הרחוק יותר.
דוגמאות לתשתיות תקשורת עכשוויות
דוגמה לאחד מפתרונות התקשורת העכשוויים המוכרים ביותר – ולו בשל הנראות והבולטות שלו – הינו ארונות התקשורת. תשתיות מסוג זה מכילות את כל ציוד התקשורת הנדרש לארגון בתוך ארון ייעודי.
מדובר בפתרון נפוץ, המאפשר לרכז את מרבית התשתית על פני שטח פיסי קטן (יחסית), אך ניהול לא נכון שלו עשוי לגרום לבעיות: "דחיסה" חסרת-מחשבה של ציוד התקשורת לתוך הארון, מלבד העובדה שהיא יוצרת מחזה לא-נעים לעין, הופכת את הטיפול בתשתיות התקשורת של הארגון לסבוכה ויקרה. התקנת ארון תקשורת בארגון, אם כן, מחייבת מחשבה ותכנון קפדניים, כדי שפתרונות התקשורת לא יהפכו לבעיות חדשות.
עוד סוג נפוץ של תשתיות טכנולוגיות לתקשורת הקיים כיום כמעט בכל ארגון מסחרי או ציבורי, הוא הרשת האלחוטית. החיבור לרשת האינטרנט הוא אחד הכלים החשובים ביותר להתנהלות בעולם המודרני, והחיבור האלחוטי לרשת הופך לנושא קריטי היות והוא מאפשר להפריד בין החיבור לרשת לציוד המחשוב, ובכך מעניק גמישות גדולה יותר בהיערכותו הלוגיסטית של הארגון.
ככל שציוד המחשוב בארגונים הופך ליותר נייד ובר-החלפה, כך עולה חשיבותו של החיבור האלחוטי. כמו כל פתרונות התקשורת האחרים, גם התקנת רשת אלחוטית מחייבת תכנון דקדקני, כדי לדאוג לאמינות החיבור לרשת ולאבטחת המידע העובר בה.
התקנת תשתית אופטית הולכת ומתבססת כאחד מפתרונות התקשורת המובילים בארגונים. התקשורת הממוחשבת המהירה הנה כיום "סם החיים" של כל ארגון מודרני, והתשתית האופטית מאפשרת טיפול אמין, מהיר ובטוח במידע העובר בתקשורת כזו בנפחים מסיביים.