|
|
|
|
|
יקב פתורה : ביקורת יין מאת שף אלון גונן
|
|
|
חבל לכיש 2009 של פתורה – יופי, חתונה לבנה 2010 - אכזבה |
|
מאת שף אלון גונן |
עודכן בתאריך: 28.1.2012
|
כשאני מבשל משהו ולא מצליח לי, אני זורק לפח. לא משנה כמה זה עלה לי, אני זורק. הלקוח שמגיע למסעדה צריך לקבל רק את המיטב שבמיטב. ליקב גדול שמייצר מאות אלפי בקבוקים קשה מאוד לזרוק מוצר לא טוב, ולכן האפשרויות שלו הן רבות: לערבב אותו בסדרה נמוכה, למכור אותו כיין לבישול, או למכור אותו לאולמות אירועים. אולם כשמדובר על יקב בוטיק קטן, ובוודאי צעיר, היין שיוצא לציבור חייב להיות מושלם. אם משהו בדרך השתבש, ראוי שלא ישווק את היין. זה הייחוד של יקב קטן, שההפסד שלו בחומר הגלם קטן יחסית לעומת ההפסד של הלקוחות שמקבלים מוצר לא טוב.
פתורה חתונה לבנה 2010 בלנד לבן של 80% שרדונה, 12% גוורצטרמינר, 8% סמיון. אחרי טעימת השרדונה 2008 של פתורה והביקורת שפורסמה בזמנו והסתיימה ב"שאפו ליינן" הציפייה מהיין הזה הייתה גדולה מאוד. כגודל הציפפיה כך לצערי גודל האכזבה: ריחות של מי ורדים וליצ'י מציפים את האף. המון דבש מהסוג שמאכילים את הדבורים בסוכר. טעמים של פירות טרופיים ופרי הדר בעיקר אשכולית בוסרית. היין לא מאוזן ומושך לכל מיני כיוונים וטעמים. לפעמים זה מרגש ומפתח את הדמיון, אולם במקרה של חתונה לבנה זה יוצר בלבול ואפילו מעצבן. השרדונה החסון לא מצליח להכיל את המתיקות הרבה שיש בגוורץ, ולצערי הסמיון שאמור להביא עושר וארומות נעלם בבלנד הזה. הנחמה היחידה היא שמהיין יוצרו 1200 בקבוקים בלבד. המחיר 75 ש"ח
פתורה חבל לכיש 2009 בלנד של 38% שיראז, 33% קברנה סוביניון, 29% מרלו. הענבים נבצרו בחודש אוגוסט בחבל לכיש שמשופע באדמת חרסית. זהו שילוב טוב של זנים אצילים, שמניב ריחות מתקתקים של פירות אדומים עם קקאו מריר ותבלינים טריים (תימין בקצוות ורוזמרין). היין ספג 18 חודשי חבית, מה שהעניק לו גוף חסון ואיזון טוב. אין השתלטות של טעמי חבית, והיא מורגשת בעיקר באפטר טייסט המעט מריר. המרלו העניק ליין רוך ועיגל אותו בצורה מושלמת. בערסול הכוס היין שומני וכבד, דבר שמאפשר ליין להוציא עוד ועוד טעמים וניחוחות בשלים. יופי של יין. המחיר 110 ש"ח
עלה באתר אכול ושאטו
ובאתר : www.adomolavan.co.il
|
|
|
תגיות המאמר: יין, יקב כהנוב, יקב כרמל, יקב בן חיים, יקב צרעה, יקב אמפורה, יקב ברבדו, יקב דלתון, יקב לוריא, יקב רקאנטי, יקב אלונה, יקב רמת הגולן, יקב פטורה, יקב מרגלית, השרה נוקד, יקב מונד, יקב הר תבור, יקב פתורה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אודות כותב המאמר:
אלון גונן-שף
פורטל היין הישראלי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מאמרים נוספים מאת אלון גונן
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית.
היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך.
יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.
|
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים
יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי.
מאת שף אלון גונן.
|
יקב עמק האלה
השקת יינות מסדרת: vineyards choice
השקה מוזרה בהחלט
שף אלון גונן
רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי.
לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.
|
טעימות קריניאן
מאת שף אלון גונן
המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.
|
מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.
|
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.
|
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.
|
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.
|
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"
|
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.
|
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים
|
|
|
|
|