על הקשר בין הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים לבין לימודים במוסדות להשכלה גבוהה
הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים לרוב יתגלו בעת הכניסה למוסדות להשכלה גבוהה.
גם בילדותם סבלו הסטודנטים שלנו מבעיה של הפרעות קשב וריכוז, אלא שבשעתו הבעיה לא אובחנה.
קשב וריכוז אצל מבוגרים - מה השתנה?
סביבת הלימודים השתנתה.
הפרעות קשב וריכוז היו קיימות אצל הסטודנטים שלנו גם בימים, שבהם היו תלמידים בבית הספר, אלא שהמטלות והמבחנים שם היו שונים לחלוטין והם "הסתדרו" עם ההפרעות. אך כשדרישות הלימוד עולות מדרגה, לפתע ניתן לראות התפרצות של בעיית קשב וריכוז אצל מבוגרים.
דבר נוסף השונה בבעיית קשב וריכוז אצל מבוגרים הוא, שמבוגרים הם מבוגרים.
סטודנט הוא אדם בוגר המודע לעצמו, ובניגוד לילד ולנער מתבגר הוא יכול להעיד: "קשה לי להתרכז. אני חושב שיש לי הפרעות קשב וריכוז".
אבחון קשב וריכוז אצל מבוגרים
כיום, בניגוד לעבר, מתבצעים יותר ויותר אבחונים של קשב וריכוז אצל מבוגרים (לא רק אצל ילדים).
המודעות לבעיה של קשב וריכוז אצל מבוגרים עלתה. מבוגרים היום יודעים, שגם הם עלולים לסבול מבעיה של הפרעות קשב וריכוז (למרות שלא אובחנו בילדות). גם מגוון הטיפולים הקיים לבעיה של הפרעות קשב וריכוז עלה ואף יש מכונים ספציפיים, המתמחים בטיפול בבעיה של הפרעות קשב וריכוז אצל סטודנטים, שלא לדבר על ההקלות הניתנות באוניברסיטה לסטודנטים הסובלים מההפרעה, למשל: הארכת זמן במבחנים ובחינות בעל-פה (דבר המהווה לא אחת תמריץ לסטודנטים לגשת לאבחון הפרעות קשב וריכוז).
שורה תחתונה: הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים בדרך-כלל יופיעו בסמוך לפסיעות הראשונות בקמפוס. יותר ויותר סטודנטים, החשים שהם סובלים מבעיה של הפרעות קשב וריכוז, פונים כיום לאבחונים ולטיפולים (יש מכונים המתמחים בטיפול בבעיות קשב וריכוז אצל מבוגרים) ואף זוכים להקלות בלימודים, המסייעות להם לסיים את לימודיהם בהצלחה.